Çubuk'tan 81 ilde 81 okulla "ilk teneffüs" turşusu

Çubuk

Çubuk'tan 81 ilde 81 okulla "ilk teneffüs" turşusu

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, okullarda ilk teneffüste ögrencilere dagitilmak üzere 81 ile gönderilecek tursularin kargoya verildigini söyledi.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk'un "ilk teneffüs" twitine "81 ilden 81 okula tursular bizden." yaniti veren Demirbas sözünü tuttu.

Yüz yüze egitimin baslamasina sayili günler kala Çubuk'ta tursular hazirlandi. Tursularin hazirlanisina bizzat katilan Demirbas, 81 ilde belirlenen 81 okula tursularin gönderilmek üzere bugün kargoya verildigini belirtti.

Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye'nin farkli illerinden gelen destege, kendilerinin de dünyaca ünlü Çubuk tursusuyla katilmak istediklerini söyledi.

Baskan Demirbas, doktorlarin da tavsiye ettigi gibi özellikle salgin döneminde tursu tüketilmesinin bagisiklik sistemini güçlendirdigini belirtti.

Gönderdigi tursularin simdiden tüm ögrencilere sifa olmasini dileyen Demirbas, sözlerine söyle devam etti:

"Söz verdigimiz gibi bugün tursularimizi hazirladik. 81 ilimizdeki okullarimiza gönderecegiz. Ögrencilerimizin hem tursumuzun tadina bakip hem de vücut dirençlerini artirmak adina tursularimizi gönderecegiz. Bugün yola çikacak olan tursularimiz insallah ilk dersin teneffüsünde ögrencilerimizin önlerinde olacak. Ben buradan tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum. Insallah 2020-2021 egitim ögretim yili hayirli olur. Tüm egitim camiasina da kolayliklar diliyorum."

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk'un, Twitter hesabindan yaptigi, "Çocuklar evde sikildiginizi, okulu özlediginizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndügümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacagiz." paylasimina yanit veren Demirbas su mesaji atmisti:

"40 dakikalik teneffüs, bagisikligi güçlendirmek için bir firsat, tabii ki tursusuz olmaz. sayin Bakanim, çocuklarimizi, okula döndükleri ilk gün tursunun anavatani ilçemizden sifa kaynagi Çubuk tursusu ile karsilamak isteriz. 81 ilden 81 okula tursular bizden."



Yurt Dünya 17.09.2020 17:10:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da silahlı kavganın ortasında kalan kişi yaşamını yitirdi

2

Kahramanmaraş'ta ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

3

Hatay'da Asi Nehri'ni kaplayan su sümbülleri temizleniyor

4

Kemer'de "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı" yapıldı

5

Mersin'in kültürel eserleri tanıtıldı

6

Kahramanmaraş'ta ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

7

Fenerbahçe'nin kalecisi İrfan Can Eğribayat'ın babasının cenazesi defnedildi

8

Evinde rahatsızlanan eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak, hastaneye kaldırıldı

9

Antalya'da silah kaçakçılığı yapan bir kişi tutuklandı

10

Antalya'da İl Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı