Çukurca’daki çeltik tarlalarına fotoğrafçılardan yoğun ilgi

Çukurca’daki çeltik tarlalarına fotoğrafçılardan yoğun ilgi

Çukurca’daki çeltik tarlalarına fotoğrafçılardan yoğun ilgi

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki çeltik tarlaları fotoğrafçıların uğrak mekanı olurken, manzara Filipinler’in Ifugao bölgesini aratmıyor.
İstanbul’dan 20 kişilik fotoğrafçı grubu, Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği (YEKDASDER) öncülüğünde çeltik tarlalarının merkezi olan Çukurca ilçesine geldi. Özellikle gün batımına yakın çeltik tarlalarını fotoğraflayan grup, karşılaştıkları manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Fotoğrafçı Turgut Timuçin, asıl mesleğinin gözlükçülük olduğunu, hobi olarak da fotoğraf çektiğini ifade ederek, “Son dönemlerde fotoğraf hobisi mesleğimin önüne geçti. Ülkeleri gezdim, özellikle sosyal medyada çeltik tarlalarıyla ilgili çok sayıda fotoğraf önümüze çıkıyor. Ben gidip onları yerinde de gördüm ve fotoğrafladım. Vietnam’da, Hindistan’da, Myanmar’da, daha doğrusu bütün Güney Asya ülkelerinde fotoğraflarını gördüm, hayranlıkla izledim ve ben de çektim. Ama Çukurca’da onların benzerleri olduğunu, belki de daha güzelleri olduğunu bilmiyordum. Geçen yıl geldim gördüm, inanılmaz etkilendim. Şimdi de 20 kişilik arkadaş grubu ile geldik. 20 arkadaş her yönüyle çeltik tarlalarını çekiyoruz. Hiçbir şekilde Güney Asya’daki benzerlerini aratmıyor. Hatta onlardan daha da güzeller. En azından buranın insanları misafirperverler, her şekilde size yardımcı oluyorlar. Gelin aslında çeltikleri burada çekin ve hiç ihmal etmeyin” dedi.
Bölgeyi tanıtmak için tüm gelen fotoğrafçılara dernek olarak rehberlik yaptıklarını belirten Ahmet Güdal, “Biz her hafta olduğu gibi bu hafta da gelen tüm misafirlerimize bölge tanıtımında yardımcı olmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta İstanbul’dan gelen 20 kişilik grubu ilk olarak Yüksekova merkezde misafir ettik. Misafirlerimiz özellikle bölgede meşhur çeltik tarlalarını görmek için gelmişler. Biz de onları Çukurca’da yer alan çeltik tarlalarına getirdik. Şu an o muazzam güzellikler karşısında misafirlerimiz doyasıya fotoğraf çekiyorlar. Çeltik tarlalarının fotoğraflama işini bitirdikten sonra tekrar Yüksekova merkeze geçeceğiz” ifadelerini kullandı.


Güncel 26.06.2022 09:16:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Uluslararası Uzay Kongresi 2026'da 10 binin üzerinde uzay profesyonelini Türkiye'de buluşturacak

2

LÖSEV'den lösemili çocuklar için yılbaşı etkinliği

3

Bedensel engelli çiftin aşkı "imece" usulü düğünle taçlandı

4

Adana'da tarımda pestisit kalıntısını önlemeyi amaçlayan "B-Reçete Sistemi" anlatıldı

5

Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu Hayvan Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi'ni denetledi

6

Watsons Türkiye İskenderun'da yeni mağaza açtı

7

KUTSO, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'i ağırladı

8

Biruni Üniversitesinde Yapay Zeka Laboratuvarı açıldı

9

Devlet desteğiyle kurduğu tesiste hem elektrik hem de mantar üretiyor

10

İskenderun Teknik Üniversitesi'nde "Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Festivali" düzenlendi