Çukurova’da etkili olan yağışlar verim kaybını azalttı

Çukurova’da etkili olan yağışlar verim kaybını azalttı

Çukurova’da etkili olan yağışlar verim kaybını azalttı

Çukurova’nın bereketli topraklarında kuraklık nedeniyle zor günler yaşayan buğday üreticisinin yüzü yağışlarla birlikte bir nebze de olsa güldü. Buğdaylarda yaşanan verim kaybının, bölgede etkili olan yağışların sonrası düştüğü ifade edildi.
Adana’nın Kozan ilçesinde yaklaşık 190 bin dekar arazide ekili olan buğdayda yaşanan verim kaybı yağışlarla birlikte toparlandı. Yağışlar öncesi yaşanan yüzde 60 verim kaybı, geçen hafta etkili olan yağışlar sonrası yüzde 35’lere kadar geriledi. Nisan ayında etkili olacak yağışlarla birlikte ürünler toparlanmaya başladı. Buğday üreticileri yağışlar sonrası ürünün tarlada verimli hale gelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Bu sene ayçiçeği ve buğday ektiğini ifade eden üreticilerden Hüseyin Solmaz, “Yağmur yağmadığı için buğday erken başaklandı, sıkışma olmuştu. Geçen hafta yağışla birlikte şu an buğdaylar toparladı çok şükür. Nisan sonuna kadar etkili olacak yağışla birlikte verimin yükselmesini bekliyoruz” dedi.


Ekonomi 10.04.2023 12:13:26 0

İlginizi Çekebilir

1

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

2

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

5

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

6

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

7

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

8

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

9

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

10

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası