Cumhur İttifakı'nın adayı Tütüncü, Altın Portakal'ı geçmişteki ihtişamına kavuşturacaklarını anlattı:

Cumhur İttifakı

Cumhur İttifakı'nın adayı Tütüncü, Altın Portakal'ı geçmişteki ihtişamına kavuşturacaklarını anlattı:

ANTALYA - Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, "Türkiye'nin Oscar'ı" olarak nitelendirilen Altın Portakal Film Festivali'nin geçmişteki ihtişam günlerine döneceğini belirterek, "Antalya'nın 'Altın Çağı', Türk sinemasına yön vermiş bir Antalya adına da 'Altın Çağı' olacak." dedi.

Antalya merkez ve ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdüren Tütüncü, AA muhabirine, Muratpaşa ilçesinden kültür ve sanatla ilgili en önemli mesajını vermek istediğini söyledi.

Antalya Film Festivali'nin 1960'da başladığını, 1964'te de ulusal yarışmayla başlangıcı olarak kabul edilen Türkiye'nin ilk film festivali olduğunu belirten Tütüncü, şunları kaydetti:

"59 yıl boyunca nice badireler atlatmış Antalya Altın Portakal Film Festivali. Darbelere göğüs germiş, dünyada savaşlar olmuş o savaşların içerisinden sıyrılıp çıkmış, pandemiler olmuş, pandemilerin içerisinden herhangi bir şekilde zarar almadan geçmeyi başarmış. Ama ne olduysa 60. yılında, yani 2023'te Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiği haberi hem Antalya'yı hem Türk sinemasını çok derinden etkiledi. Bizler bu festivalle doğmuş, bu festivalle büyümüş çocuklarız. Şimdi biz 1 Nisan 2024'ten itibaren göreve geldiğimizde Altın Portakal Film Festivali'ni Antalya için önemli bir kültür sanat etkinliği olarak tanımlayacağız."

Tütüncü, yine geçmişte, özünde olduğu gibi Türk sinemasına yön veren, Antalya halkıyla birlikte yaşayan, birlikte güçlenip, büyüyen ve geleceğe yürüyen bir festivale dönüştüreceklerini vurguladı.

- "Antalya'nın Türk sinemasına yön veren bir yanı da var"

Kültürün, sanatın, sinemanın önemine dikkati çeken Tütüncü, "Müjdeler olsun 'Antalya'nın Altın Çağı'nda, Altın Portakal yine o geçmişteki ihtişam günlerine dönecek. Altın Portakal Film Festivali sayesinde, Antalya'da bir de Türk sinemasına yön veren bir yanı, yönü olan şehir haline geliyor. 400'den fazla Yeşilçam filminin çekildiği bir yer haline geliyor." dedi.

Altın Portakal Film Festivali'nin Antalya'yı, Türkiye'yi dünyaya tanıtmak için de önemli olduğuna işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle tamamladı:

"O filmler üzerinden hem Türkiye'ye hem de dünyaya Antalya'mızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Şüphesiz ki dünyanın en güzel yeridir' dediği bu kenti, Antalya'mızı bambaşka bir şekilde Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için de önemli bir vesile kabul edeceğiz Altın Portakalı. Çünkü Altın Portakal ne kadar güçlü olursa, Antalya Türk sinemasına yön veren bir şehir olma vasfını o kadar güçlü hissediyor. Güçlü bir biçimde geleceğe taşıyor. 'Yolun açık, bahtın da açık Antalya' diyoruz. Antalya'nın 'Altın Çağı' başlıyor. Antalya'nın 'Altın Çağı', Türk sinemasına yön vermiş bir Antalya adına da 'Altın Çağı' olacak. Altın Portakal Film Festivali, kaldığı yerden artan bir heyecanla geçmişte olduğu gibi devam edecek."



Politika 24.03.2024 19:23:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

2

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti:

3

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

4

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

5

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

6

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

7

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

8

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

9

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

10

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı