Cumhurbaşkanı adaylarından 10’u için 100 bin imza sürecinde son gün

Cumhurbaşkanı adaylarından 10’u için 100 bin imza sürecinde son gün

Cumhurbaşkanı adaylarından 10’u için 100 bin imza sürecinde son gün

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri çerçevesinde cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan 10 isim için 100 bin imza süreci son gününde devam ediyor.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları için kararını verdi. YSK’nın kararına göre, 10 isim seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebilecek. Bunun için adayların 22-27 Mart tarihleri arasında 100 bin imza toplaması gerekiyor. Bu çerçevede imza vermek isteyen vatandaşlar, 08.00-20.00 saatleri arasında ilgili ilçe seçim kuruluna giderek imza verebilecek.

Muharrem İnce ve Sinan Oğan 100 bin imzayı geçti
Cumhurbaşkanı adaylarından 10’u için imza verme işlemleri son gününde devam ediyor. Saat 14.00 itibarıyla imza sayıları ise şöyle: "Muharrem İnce 112 bin 733, Sinan Oğan 109 bin 606, Doğu Perinçek 25 bin 841, Yakup Türkal 3 bin 14."


Politika 27.03.2023 14:59:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara zarar veren zanlı tutuklandı

2

Hatay'da otomobilin LPG tankı ve tavan döşemesinde kaçak ürünler bulundu

3

Antalya'da kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele sürüyor

4

İskenderun'da araç kiralama firmaları denetlendi

5

Kahramanmaraş'ta 88 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi yakalandı

6

Adana'da "Dijital Dünyada Güvenli Kalmak Zirvesi" düzenlendi

7

Osmaniye'de asayiş uygulamasında yakalanan firari 19 zanlıdan 10'u tutuklandı

8

Otomobiliyle bisikletlinin ölümüne neden olduğu öne sürülen sürücü hakim karşısında

9

Antalya Ticaret Borsasının 2026 yılı bütçesi 95 milyon lira

10

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu