Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kaynak yapan usta Melek Tuğ: “Türk kadınına güvenmeye devam edin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kaynak yapan usta Melek Tuğ: “Türk kadınına güvenmeye devam edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kaynak yapan usta Melek Tuğ: “Türk kadınına güvenmeye devam edin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği açılışta yer alan 3 yıllık kaynak ustası Melek Tuğ, “Türk kadınına, Türk kadının gücüne, emeğine güvenmeye devam edin” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. OSB 26 yeni fabrika ve altyapıların açılış töreninde Cumhurbaşkanlığı’nca özel protokol uygulandı. Törenin düzenlendiği MİTAŞ Fabrikası’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılayan isimler arasında yer alan kaynak ustası Melek Tuğ, tören boyunca da Cumhurbaşkanının hemen solunda oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kaynak yapan Tuğ, 26 yeni fabrikanın açılış kurdele kesimi sırasında da Cumhurbaşkanının yanında yer aldı.
Melek Usta, konuşmasında, doğalgaz ve kalorifer döşemeciliğinin ardından kaynak kursuna gittiğini, kendisine “Kadın başına, yapamazsın edemezsin” diyenler olduğunu ifade ederek, “Şu anda, 3. yılını doldurmuş bir kadın kaynak ustası olarak karşınızdayım” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Durmak yol yola devam” sözlerine atıfta bulanan Melek Tuğ, “Biz de durmuyoruz. Benim daha çok hedeflerim var. Bir şey üretmek, sanayinin bir parçası olmak, bir kadın olarak bunu başarabilmek müthiş bir duygu” diye konuştu.
Melek Tuğ, Çamlıca Tepesi’ndeki 111 metrelik bayrak direğinin çalıştığı MİTAŞ Fabrikasında üretildiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanım, onun açılışını da siz yapmıştınız. Biz onu her gördüğümüzde ayrı bir gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki, kadın elinin değdiği her yer pırıl pırıl oluyor” ifadelerine yer verdi.
Çalıştığı OSB’nin temelinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldığını da hatırlatan Tuğ şöyle devam etti:
“Bugün burada onlarca fabrikada benim gibi yüzlerce kadın çalışıyor. Lütfen Türk kadınına, Türk kadının gücüne, emeğine güvenmeye devam edin. Biz sizin yüzünüzü asla kara çıkarmayacağız.”


Güncel 17.08.2021 10:00:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de deprem sonrası 13 bin 573 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı

2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu