Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri görme engelli genci cesaretlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri görme engelli genci cesaretlendirdi

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in video konferans yöntemiyle görüstügü görme engelli lise ögrencisi Mert Yakistir, "Benim bütün hayatimi etkileyecek bir görüsme oldu. Bana çok sey katti. Bundan sonraki planlarim için cesaretlendirdi." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'in 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun da katildigi video konferans ile bir araya geldigi gençler arasinda yer alan dogustan görme engelli 18 yasindaki Antalyali Mert Yakistir, yasadigi heyecani AA muhabiriyle paylasti.

Yakistir, 6. siniftan bu yana bilisim teknolojileriyle ilgilendigini söyledi.

Hizir Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilisim Teknolojileri Bölümü'nde egitim gördügünü aktaran Yakistir, kendisini gelistirdigini, drone, 3 boyutlu yazici, mobil uygulama gelistirme gibi alanlarda üst düzey egitim aldigini dile getirdi.

Bu egitimleri gençlik merkezlerinde kendi yasitlarina anlatmaya basladigini aktaran Yakistir, "Cumhurbaskanimizin hizmetleri sayesinde hayallerimi kurdum ve gerçeklestirdim. Okullarda kurulan laboratuvarlar sayesinde bu basarilari elde ettim." dedi.

- Görüsme, azmini güçlendirdi

Yakistir, görüsmede kendisini azminden dolayi tebrik eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in övgüsüne mazhar oldugu için çok mutlu oldugunu ifade etti.

Erdogan'in sözlerinin kendisini daha da azimlendirdigini belirten Yakistir, söyle konustu:

"Çok mutluyum. 4 yil boyunca gençlik merkezinde yaptiklarimin karsiligini alabildigimi görmek çok güzel bir duygu. Cumhurbaskanimizin beni çok sevdigine inaniyorum. Cumhurbaskanimiz daha fazla hayal kurabilmemiz, projeler yapabilmemiz için en uygun sahalari bize hazirliyor. Görüsme 3-4 dakika sürdü ancak benim bütün hayatimi etkileyecek bir görüsme oldu. Bana çok sey katti. Bundan sonraki planlarim için cesaretlendirdi. Yaptiklarimin degerli oldugunu gördüm ve mutlu oldum."

Hep daha iyisi için çalismaya devam edecegini sözlerine ekleyen Yakistir, millete en iyi hizmeti vermeyi amaçladigini dile getirdi.



Yurt Dünya 20.05.2020 11:23:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremde yakınlarını kaybeden aileler basın açıklaması yaptı

2

GÜNCELLEME - Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

3

Antalya'da mezuniyet programı düzenleyen öğrencilerden Filistin'e destek

4

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

5

Afşinli LGS sınavı birincisi Gümüşsoy'un hayalinde mühendislikle tıp var

6

Adana'da yılbaşından bu yana 1825 motosiklet trafikten men edildi

7

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlık alanda yangın çıktı

8

Alanya'daki bıçaklı kavgada gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı

9

Mersin'de baraj gölüne giren kişi boğuldu

10

Adana'da oyun salonları ve bahis bayileri "çocuklar için" denetlendi