Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Mersin mitinginde konuştu: (3)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Mersin mitinginde konuştu: (3)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Mersin mitinginde konuştu: (3)

MERSİN - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye tökezlerse, milletimiz tökezler. Ama biz inşallah ülkemizi tökezletmeyeceğiz ve Türkiye dünyada çok çok farklı bir yere gelecek." dedi.

Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi'nde partisince düzenlenen mitingde, Mersin'e yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Mersinli çiftçilere iktidarları döneminde 46 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayi ve teknolojide 5 yeni organize sanayi bölgesi, 2 endüstri bölgesi, 2 teknopark, 11 araştırma geliştirme merkezi ve bir tasarım merkezi kurduklarını söyledi.

Erdoğan, hükümete geldikleri 2002'de kentte 263 bin olan aktif sigortalı sayısının bugün 553 bine çıktığını aktarırken, istihdamı desteklemek için Mersin'deki işverenlere 7 milyar lirayı aşkın prim teşviki verdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerjide yılda 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'mizin yapımı devam ediyor. Santralin tüm reaktörleri 2028'e kadar hizmete girecek. Mersin, Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Tarsus, Silifke, Toroslar ve Yenişehir'e doğal gaz arzını sağladık." diye konuştu.

Erdoğan, partililere Mersin'e yapılan hizmetlerin videosunu da izletti.

Videonun ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, 31 Mart'tan sonra yerel yönetimlerle işbirliği içinde yatırımların çok daha fazlasını yapacaklarını kaydederek, "Peki nasıl yapacağız? Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı, öyle mi ve Cumhurbaşkanı olarak grup yönetimimiz bizim çok çok güçlü. Yerel yönetimlerde de görevi sizler Cumhur İttifakı'na verdiğiniz zaman, biz ülkemizin dört bir yanını abat ederiz. Mersin'imizi abat ederiz, hiç kimse buna 'dur' diyemez." değerlendirmesini yaptı.

- "31 Mart akşamı bunlara güzel bir ders verelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlar gibi devletlerin de serencamında dönüm noktaları olduğunu, Türkiye'nin, iktidarlıkları dönemlerinde Cumhuriyet tarihinin en kritik sınamalarından geçtiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu dönüm noktalarını başarıyla geride bırakarak, sürekli daha büyük hedeflere yöneldik. Savunma sanayinde yüzde 20'lerden aldık, yüzde 80'lere çıkardık. Nereden, nereye? Bunlar niye yapamadı bunu? Yıllar yılı bu ülkede iktidar oldular, niye yapamadılar? Götürdüler, İstanbul'da götürdüler, Ankara'da götürdüler, Mersin'de götürdüler. Götürdüler de götürdüler. İşte ben diyorum ki gelin 31 Mart akşamı bunlara güzel bir ders verelim. Ben size inanıyorum, siz bize inanıyor musunuz? Durmak yok. Yerel seçimlerde belediye başkan adaylarımızı burada sizlere takdim edeceğim ama onları yalnız bırakmayacaksınız. Ana kademe, kadın kolları hep beraber sahip çıkacaksınız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu Dağların Yükseğine Erseler" türküsünün "Şu dağların yükseğine erseler/Lale, sümbül, mor menevşe derseler/Bir güzeli, bir çirkine verseler/ Güzel ağlar çirkin güler bir zaman." dizelerini okudu.

Erdoğan, "Türkiye tökezlerse, milletimiz tökezler. Ama biz inşallah ülkemizi tökezletmeyeceğiz ve Türkiye dünyada çok çok farklı bir yere gelecek." dedi.

-Mitingden notlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan ve diğer ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Erdoğan, vatandaşların yaklaşan ramazan ayını da tebrik etti.

Mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati ve bölge milletvekilleri katıldı.

(Bitti)



Yurt Dünya 7.03.2024 19:02:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremzede çocuklar model uçak etkinliğinde eğlendi

2

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

3

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

4

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı, Hatay'da ziyarete açıldı

5

Adana'da kafeteryada çıkan yangın söndürüldü

6

Antalya heyeti, Almanya'da "23 Nisan" coşkusuna eşlik etti

7

Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

8

Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

9

Antalya'da trafikte çıkan tartışmada bıçaklanan kişi öldü

10

Balıkesir'deki trafik kazasında ölen uzman çavuş, eşi ve çocuğu Kahramanmaraş'ta toprağa verildi