"Cumhuriyet tarihinde bu kadar yolsuzluğa batan iktidar gelmedi"

Osmaniye Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar yolsuzluğa batan bir iktidarın gelmediğini belirterek, "12 yıl boyunca bu ülkeyi yasaklara boğdular, bu ülkeyi yalanlarla yönettiler ve bu ülkeyi yoksullukla yolsuzlukla maalesef tanıştırdılar." dedi. Sabah saatlerinde kente gelen ve ilk olarak Toprakkale İlçe Seçim Bürosunu ziyaret eden Umut Oran, daha sonra Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası`nda (OTSO) işadamlarıyla bir araya geldi. 

`AHLAKSIZ, HUKUKSUZ, KANUNSUZ KONUŞMANIN HESABINI VERİN`

CHP Osmaniye Belediye başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk`ün seçim bürosunda partilileriyle buluşan Oran, ortaya çıkan ses kayıtları ve yolsuzluklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli`nin geçen hafta ses kayıtlarında `Bağımsız Sayıştay`a nasıl ahlaksız tekliflerle müdahale ettiğinin hesabını versin` diyen  Umut Oran, "Bu ülkenin, memleketin, vergilerini, paralarının denetimini yapan Sayıştay`a ses kaydıyla baskı yapıp yönlendirdiği aşikar. Bir kere öncelikle CHP`ye dil uzatmadan önce gitsin öncelikle yapmış olduğu ahlaksız, hukuksuz ve kanunsuz konuşmanın hesabını versin.  Biz CHP olarak insanların inancına bakmıyoruz, biz her inanca saygılıyız. Biz insanların soyuna sopuna AKP gibi bakmıyoruz, hepsi bizim için eşit değerde. Biz Erdoğan gibi sürekli ayrımcılık yapmıyoruz. Dün baktığınız zaman Erdoğan`ın konuşmalarında, ayrımcılığı müdahaleyi öyle bir hale getirdi ki, `Bunu ye bunu içme. Bunu giy, bunu seyret`. Dün milletin alış verişine de müdahale etti ve Türkiye`nin saygın kuruluşlarından  Boyner Holding için bu kurumdan alış veriş yapmayın dedi. Böyle bir başbakan olabilir mi? Türkiye`de bu güne kadar böyle bir başbakan geldi mi, böyle bir başbakan olabilir mi. Biz onun için biz bu başbakana başbakan demiyoruz, biz buna başçalar diyoruz. " dedi. 

İÇİŞLERİ BAKANI KANUNSUZ EMİRLER VERİYOR.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala`nın, ses kaydıyla ilgili yaptığı konuşmasında ise, "İktidarın bir içişleri bakanı var. İktidarın içişleri bakanı ile ilgili son bir haftadır her gün bir ses kaydı çıkıyor. Düşünebiliyor musunuz, iktidarın şu andaki içişleri bakanı ses kaydında kanunsuz emirler veriyor. Valilere, emniyet müdürlerine kanunsuz emirler veriyor. Diyor ki, `Şu gazeteciyi göz altına alın. Kır kapıyı gir içeriyi ne olursa olsun al o gazeteciyi` diyor ve bunu iktidar partisinin içişleri bakanı diyor. 17 Aralıkla ilgili Erdoğan`ın evine o akşam operasyon yapılacaktı. Yapmaya kalkan kim varsa `hepsini sürün` diyor. Sen hangi ülkenin içişleri bakanısın, sen kimin için hizmet ediyorsun. Bakan Başbakan evlatlarının hizmetkarımızın, yoksa sen bu vatanın evlatlarının hizmetkarı mısın.  Böyle bir içişleri bakanı olur mu?  Yine bu hafta iddialar, ses kayıtlarında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına  içişleri bakanı şu siteyi kapat, şu siteye müdahale et diye talimat veriyor. Yine bir malum savcı için yine bu içişleri bakanı yine talimat veriyor, `Oraya gelirse hemen tutuklayın ve gereğini yapın` diyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti mi, yoksa bir mafya bir çete mi? Böyle bir şey olabilir mi? Oradaki ses kayıtlarına baktığınız zaman, sanki bir çete, mafya, bir sürü kirli işler bir sürü kanunsuz emirler. Türkiye Cumhuriyeti bunları kaldıramaz, bunlarla yaşayamaz. Türkiye Cumhuriyeti halkımız 15 gün sonra 30 martta bunlardan inşaallah temizlenecek arınacak." diye konuştu.

 `SUÇUNU KABUL EDİYORSAN İSTİFA ET`

İçişleri Bakanını göreve davet eden Oran, "Ya çık bunlar yalandır de. Bunların yalan olduğunu ispat et ve bunları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulun eğer bunu yapmıyorsan da suskun kalıyorsan da sen suçunu kabul ediyorsundur. Suçunu kabul ediyorsan da istifa et, bunun başka bir yolu yok. İstifa etmeyeceksen de 15 gün sonra bu halk sana gereken cevabı son sözünü sandıkta verecektir.  Siyaset kurumu halkın, vatandaşın sorununu çözmek, hizmet etmek ve yatırım yapmak için vardır. Türkiye`de gelinen nokta ise, işte bakan, başbakan çocuklarının onların hırsızlıklarını onların yolsuzluklarını örtbas etmek için uğraşıyor. Bir tarafta 9 ay bir vatan evladı hastanede komada yatıyor, üstelik polisin silahından çıkan gaz fişeğinden yaralanmış hiç kimse aramıyor, öbür tarafta da söz konusu başbakanın, bakanın evladına gelince de bir bakıyorsunuz 5 bin polis bir günde yer değiştiriyor, binlerce hakim savcının yeri değiştiriliyor. Böyle bir devlet anlayışı olmaz. Biz bu döneme son vermek zorundayız. " dedi. 

12 YIL BOYUNCA ÜLKEYİ YALANLA YÖNETTİLER

 Ülkede ekonomiden sağlığa, eğitime, dış politika ve ulusal güvenliğe, terörle mücadeleye, demokrasiye ve özgürlüğe her konuda bu hükümetin son derece kötü bir yönetim sergilediğini kaydeden Oran şöyle dedi: "Bir hükümet beceriksiz olabilir, bir iktidar basiretsiz olabilir ve hata yapabilir ama Türk halkı Türkiye bir iktidarın yolsuzluğuna ve hırsızlığına ve rüşvet olaylarına bulaşmasına müsaade etmez. 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde de hiç bu kadar yolsuzluğa batan bir iktidar gelmedi. 12 yıl boyunca bu ülkeyi yasaklara boğdular, bu ülkeyi yalanlarla yönettiler ve bu ülkeyi yoksullukla yolsuzlukla maalesef tanıştırdılar. "Konuşmaların ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Oran, Zafer Camiinde cuma namazını kıldıktan sonra, Kilis`teki programa katılmak üzere kentten ayrıldı. 

Haber:İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Güncel 25.10.2016 04:57:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri uygulama sınavına girdi

2

Adana'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı

3

Koruyucu aileliğini üstlendiği minik Ela'nın "süt annesi" oldu

4

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

5

Mersin'de "change araç" operasyonunda 12 kişi yakalandı

6

Antalya'da 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

7

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

8

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

9

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

10

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması