Dağ bisikletinin şampiyonu Kadir Kelleci'nin hedefi dünya sıralamasındaki yerini korumak

Dağ bisikletinin şampiyonu Kadir Kelleci

Dağ bisikletinin şampiyonu Kadir Kelleci'nin hedefi dünya sıralamasındaki yerini korumak

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Bisiklet tamircisiyken kurdugu hayalini dag bisikletinde dünyanin en iyi sporculari arasina girerek gerçeklestiren Kadir Kelleci, siralamadaki yerini korumak istiyor.

Kelleci, Gaziantep'te bisiklet tamircisi olarak çalistigi çocukluk yillarinda bisiklet sporuna basladi. Basari merdivenlerini azimle tirmanan 34 yasindaki dag bisikletçisi, bugün milli takim sporcusu olarak Türkiye'yi uluslararasi parkurlarda basariyla temsil ediyor.

Dünya bisiklet camiasinin yakindan tanidigi bir isim haline gelen milli sporcu, bisiklet sporunun bir dali olan dag bisikletinde uluslararasi yarismalardaki basarilariyla Uluslararasi Bisiklet Birligi'nin (UCI) dag bisikletçiler siralamasinda 36. siraya yükselmenin gururunu yasiyor.


- "Hayal ettigim siralamaya ulastigim için çok mutluyum"


Çalismalarini Antalya'da sürdüren Kelleci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, çocukluk hayalini gerçeklestirmenin sevincini yasadigini söyledi.

Dag bisikleti dünya siralamasinda ilk 40 arasina girmenin kolay olmadigina dikkati çeken Kelleci, 5 yil üst üste Türkiye sampiyonlugu yasadigini, bu yil katildigi tüm uluslararasi yarismalarda elde ettigi puanlarla dünya siralamasinda 36. siraya yükseldigini dile getirdi.

Kelleci, bu dalda ilk 40'a giren ilk Türk sporcu olmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, söyle konustu:

"Bu benim için gurur verici bir gelisme. Bundan sonraki hedefim, siralamadaki yerimi koruyup, dünyanin en iyi sporculari arasinda kendimi ve bayragimi göstermek. Bu zor olacak ama imkansiz degil. Daha önce ilk 100'leri imkansiz olarak görürken, simdi ilk 40'dayim. Hayal ettigim siralamaya ulastigim için çok mutluyum. Bisiklette imkansizi basarmak istiyorum. Bu isin mutfagindan geliyorum. Bisiklet tamirciliginden baslayan kariyerimle imkansizliklari basardim. Her gün bisiklet kullaniyorum. Yilda yaklasik 25 bin kilometre pedal çeviriyorum. Bisiklet sporundan keyif aliyor, gelecek nesillere örnek olmak istiyorum."

Hayatta hiçbir seye imkansiz olarak bakilmamasi gerektigini vurgulayan Kelleci, çalisinca imkansiz gibi görünenlerin ulasilir hale gelebildigini, 10 yil önce televizyonda izledigini bugün canli yasadigini kaydetti.




Bölgeden 1.12.2020 11:47:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı