Daikin "Temiz Hava Elçileri" projesi büyümeye devam ediyor

Daikin

Daikin "Temiz Hava Elçileri" projesi büyümeye devam ediyor

İSTANBUL - Daikin Türkiye'nin 2017'de başlattığı "Temiz Hava Elçileri" projesi, köy okullarında temiz hava ve çevre bilinci kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Temiz Hava Elçileri" projesi kapsamında bugüne kadar birçok köy okulunda çeşitli etkinlikler düzenleyen Daikin Türkiye, seçilen okullarda birer "Temiz Hava Sınıfı" açarak çocukları temiz hava konusunda bilinçlendiriyor ve onları "Temiz Hava Elçileri" ailesinin bir üyesi olarak görevlendiriyor.

Proje kapsamında, çocuklara, yerlere çöp atmama, ihtiyaç dışı akan muslukları ve açık ışıkları kapatma gibi konularda sorumluluk bilinci aşılanıyor.

2022 mali yılında Adana, Mardin ve Diyarbakır'daki köy okullarında "Temiz Hava Sınıfı" açarak Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden daha çok çocuğa ulaşmayı hedefleyen şirket, 2023 mali yılında da çalışmalarını sürdürdü.

Bu doğrultuda, 6'sı Kocaeli'nin çeşitli ilçelerinde, biri de İstanbul'da olmak üzere 7 okulda temiz hava sınıfı açılışı gerçekleştirdi.

Projenin başladığı 2017'den bugüne kadar toplam 21 okulda temiz hava sınıfı açan Daikin Türkiye, 1840 olan "Temiz Hava Elçisi" sayısını 2025'e kadar artırmayı ve "Temiz Hava Elçisi" sayısını 3 bine çıkarmayı hedefliyor.

- "Temiz Hava Sınıfı" nedir?

"Temiz Hava Elçileri" projesi, Türkiye genelinde 5 ila 12 yaş aralığındaki ilköğretim öğrencilerinin temiz hava, iç ortam hava kalitesi ve iklim değişikliği konularında farkındalığının geliştirilmesi amacıyla hayata geçiriliyor.

Özel olarak tasarlanan "Temiz Hava Sınıfı", Daikin markalı hava temizleme cihazının sağladığı temiz havanın dolaştığı, çocukların rahat edebileceği şekilde donatılmış bir etkinlik odası olarak konumlanıyor.

Burada çocuklara temiz hava ve çevrenin ne olduğu çeşitli uzmanlar tarafından eğlenceli biçimlerde anlatılarak bu konuda bir farkındalık oluşması amaçlanıyor.

Etkinlik kapsamında çocuklar, hava, çevre, iklim gibi konularda bilgilenmenin yanı sıra çeşitli hediyeler, ikramlar, gösteriler ve diğer oyunlarla da keyifli bir zaman geçiriyor.



Ekonomi 5.03.2024 12:08:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

2

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

3

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

4

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

5

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

6

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

7

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

8

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

9

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı

10

Antalya'da düzenlenen Kınık Tarım Fuarı başladı