Daikin'den klima bakım kampanyası

Daikin

Daikin'den klima bakım kampanyası

ISTANBUL (AA) - Daikin, saglikli bir iç ortam için indirimli klima bakim kampanyasi baslatti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, klima sahiplerinin cihazlarini uzun yillar boyunca verimli, güvenli ve konforlu bir sekilde kullanabilmelerine önem veren Daikin, bu amaçla 1 Haziran-31 Agustos tarihleri arasinda geçerli olacak bir "klima bakim kampanyasi" gerçeklestiriyor.

Ev veya ofislerdeki klimalarin yilda en az bir kez bakiminin yapilmasinin, cihazlarin performansi ve enerji tasarrufu açisindan büyük önem tasidigini belirten Daikin uzmanlari, bakimlarin yetkili servislerce yapilmasi gerektigine de dikkati çekiyor.

Saglikli bir iç ortam için "dogru hava hareketi" baslatan Daikin, özellikle koronavirüs endisesinin yüksek oldugu bugünlerde basta filtre olmak üzere klima bakiminin önemine isaret ediyor. Daikin uzmanlari, virüse karsi alinabilecek tedbirler arasinda mekanlarin, pencerelerinin sik sik açilarak ya da taze hava saglayan cihazlar yardimiyla havalandirilmasi, klima bakiminin yapilmasi, hava temizleme cihazlarinin kullanilmasi gibi önerilerde bulunuyor.

Çok sicak havalarda klima kullanmamanin sagligi etkileyebilecegini belirten uzmanlar, Daikin patentli özel filtre ve hava temizleme teknolojilerinin havayi yüzde 99,9 oraninda temizleyebildigini vurguluyor.

Daikin Akademi bünyesinde periyodik olarak verilen egitimlerle uzmanliklarini artiran yetkili servislerce saglanan klima bakimlari, hem cihazlarin ömrünü uzatiyor hem de enerji tasarrufu açisindan büyük avantajlar sagliyor.

Klimalarin bakimlarini yilda en az bir kere yaptirmak; cihazin ilk günkü gibi verimli çalismasina olanak verirken, ayni zamanda bir dizi avantaji da beraberinde getiriyor.

Filtresi tikali klimalarin performansinin düstügünü belirten Daikin uzmanlari, böyle bir durumda cihazin kullandigi elektrikle dogru orantili olarak isitma/sogutma yapamayacagini, bunun da yüksek elektrik faturasi anlamina geldigini aktariyor. Bakim giderleri için ödenen bedelin saglanan enerji tasarrufuyla en fazla bir yil içinde amorti edildigini kaydeden uzmanlar, yetkili servislerce düzenli olarak bakimi yapilan klimalarin sonradan çikabilecek daha büyük ve masrafli arizalarin da önüne geçtigini vurguluyor.

Tüm Türkiye'ye yayilmis 500'ün üzerindeki yetkili uzman servisler tarafindan sosyal mesafe ve hijyen kurallarina uygun olarak yapilacak klima bakim kampanyasi, 1 Haziran-31 Agustos tarihleri arasinda geçerli olacak. Kampanya ile yüzde 45'lere varan indirimlerden yararlanmak için Daikin Çagri Merkezi'nin 444 99 90 numarasini aramak yeterli olacak.


- Klima bakiminin faydalari


Klima bakiminin faydalari söyle siralaniyor:

"Klimanin ilk günkü verimiyle ve uzun yillar güvenle çalismasi saglar. Filtre basta olmak üzere yapilacak klima bakimi, iç ortam havasinin saglikli olmasini saglar. Daikin’in patentli özel filtre ve hava temizleme teknolojileri, havayi yüzde 99,9 oraninda temizleyebilir. Klimanin performansini artirarak enerji tasarrufuna olanak verir. Konusunda uzmanlasmis yetkili servislerce yapilan klima bakimlari sonrasi temiz ortam havasina kavusur ve filtrelerde biriken ve zamanla istenmeyen kokulara neden olan atiklardan kurtulursunuz. Bakim sirasinda ileride yasanabilecek muhtemel arizalar da tespit edilip giderileceginden ileride daha büyük maliyetlerden kurtulmus olursunuz. Bu tür periyodik bakimlar onarim ve isletme maliyetlerinin düsürülebilmesini saglar.

Klimanin az kullanilmasi ya da hiç kullanilmamis olmasi, isi alisverisinin yapildigi yüzeylerin tikanmasina engel teskil etmez. Cihazinizi az kullansaniz bile hem iç ortam hem de dis ortam havasina maruz kalarak serpantin ve filtrelerin tikanmasi mümkün hale gelir. 'Nasilsa az kullaniyorum' diyerek bakimi ihmal etmeniz performansi ve güvenli kullanimi olumsuz etkiler. Klima montajlarinin yapilmasindan sonra yetkili servisler disinda yapilmis yer degistirme gibi uygulamalar sandiginiz kadar önemsiz degildir. Bu tür durumlarda genelde klimanin içindeki gazin azaldigi gözlenmistir. Periyodik bakimlar, bunun ortaya çikmasi açisindan önem tasir."

Daikin uzman yetkili servislerince "iç/dis ünite serpantin bakimi, Iç ünite hava emis filtreleri temizligi, iç ünite ön paneli (üfleme menfezleri) temizligi, iç/dis ünite pcb soket baglantilari kontrolü, iç ünite aski sacinda gevseme-esneme kontrolü, iç/dis ünite fan pervane kanatçiklari temizligi, iç ünite drenaj tavasi temizligi, drenaj hortum baglantisi kontrolü, iç/dis ünite besleme hatti klemens baglantilari kontrolü, iç ünite baglanti ara tesisat sabitlemeleri (kelepçe) kontrolü, iç/dis ünite hava sirkülasyonu engel kontrolü, iç/dis ünitede mekanik gürültü-anormal ses kontrolü, dis ünite çalisma basinç degerinin kontrolü, dis ünite konsol/platform ya da saplama kontrolü, uzaktan kumanda set ayarlari, çalisma kosullari uygunluk kontrolü" gibi bakim hizmetleri veriliyor.

Kampanya kapsaminda uygulanacak KDV dahil bakim fiyatlari "Duvar tipi 110 TL, kaset tipi, kanalli tip, yer-tavan tipi ve salon tipi ise 150 TL" seklinde belirlendi.



Yurt Dünya 3.06.2020 10:04:38 0
Anahtar Kelimeler: daikin'den klima bakım kampanyası

İlginizi Çekebilir

1

Mut'ta Türk bayrağının boyandığı arazide havai fişek gösterisi yapıldı

2

Erdemli'de mahalleler arası futbol turnuvası düzenlendi

3

Mersin'de 9 aylık Ela'nın kalbindeki delik ameliyatsız anjiyo yöntemiyle kapatıldı

4

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

5

Adana'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

6

Futbol: Trendyol Süper Lig

7

Futbol: Trendyol Süper Lig

8

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına ekiplerce müdahale ediliyor

9

14. TransAnatolia Ralli Raid yarışı Mersin'de başladı

10

KMTSO ile Filistin Cenin Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Kardeş Oda" protokolü imzalandı