Dalgıçlar denizden atık topladı

Dalgıçlar denizden atık topladı

Dalgıçlar denizden atık topladı

Samsun Deniz Polisi, Sahil Güvenlik, Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı dalgıçlar denizden atık topladı.

5 Haziran Türkiye Çevre Haftası nedeniyle denize giren dalgıçlar plastik ve cam şişe, metal kutular ile ayakkabı, lastik, tahta çöp kutusu gibi çeşitli materyalleri dışarı çıkardı. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Araba lastikleri, şişeler diğer başka materyaller var. Bunları geri dönüştürmek gerekiyor. Bu anlamda çok yazık. Hem de denizi kirletiyoruz. Denizimize gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Samsunlu hemşehrilerimizi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Bugün Samsun 13 tane mavi bayraklı plaja sahip. Pırıl pırıl sahilleri var. Bizim özellikle dikkat etmemiz gereken şey; kullandığımız her neyse, bunu sokağa sağa sola denize atmamamız gerekiyor” diye konuştu.


Güncel 5.06.2022 19:34:40 0
Anahtar Kelimeler: dalgıçlar denizden atık topladı

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" sürüyor

2

Hatay'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Hatay'da Ortodoks Kilisesi'nde geleneksel Noel hediyeleri dağıtıldı

4

Adana'da Kıbrıs gazisi Ramazan Kula'nın cenazesi defnedildi

5

Feke ilçesinde köy tipi afet konutlarının yapımı sürüyor

6

Antalya'da coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı kabağı tanıtıldı

7

Mersin'de motosikletin yayalara çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

8

Adana'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

9

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

10

Adana'da çevre gönüllüleri Seyhan Nehri'nin çevresindeki atıkları topladı