Dalışseverlerin gözdesi Kaş'ta su altı temizliği yapıldı

Dalışseverlerin gözdesi Kaş

Dalışseverlerin gözdesi Kaş'ta su altı temizliği yapıldı

ANTALYA - Türkiye'nin önemli dalış rotaları arasında yer alan Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında gerçekleştirilen deniz temizliğinde, cep telefonu, plastik sandalye, tabak, çatal, şapka, cam ve plastik şişe gibi çok sayıda atık çıkarıldı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu ve Kaş Sualtı Derneği ekibi tarafından yaz sezonu başlamadan limanda geleneksel su altı temizliği gerçekleştirildi.

TSSF Çevre Kurulu Üyesi Özgür Dara ve Kaş Sualtı Derneği Dalış Eğitmeni Erhan Onat'ın koordinesinde gerçekleştirilen temizlik çalışması, Görüntü Yönetmeni ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan tarafından görüntülendi.

Limandan dalan ekip, aralarında cep telefonu, plastik sandalye, tabak, çatal, şapka, demir parçası, cam ve plastik şişe gibi çok sayıda atığı toplayarak karaya çıkardı.

Özgür Dara, AA muhabirine, Kaş bölgesinin eşsiz güzelliğe ve temiz denize sahip olduğunu söyledi.

Gerek insan kaynaklı gerekse doğa unsurları nedeniyle istenmeyen görüntülerin yaşanabildiğini ifade eden Dara, "Her sene sezon öncesinde temizlik faaliyeti yapıyoruz ve denizimizi temiz tutmaya çalışıyoruz." dedi.

Erhan Onat ise çöplerin gerek insan eliyle gerekse çevreden yağmur ve rüzgarın etkisiyle sürüklenerek denize atıldığını belirtti.

Kendilerinin dalış yaparken denizi de temiz tutmak amacıyla bu tür faaliyetler yaptıklarını anlatan Onat, bunlara ara ara devam edeceklerini kaydetti.

Su altındaki temizlik çalışmasını görüntüleyen Ceylan da Kaş'ın Türkiye'nin dalış turizminde en önemli destinasyonu olduğunu dile getirdi.

Gerekli hassasiyetin gösterilmesine rağmen kirliliğin gözlemlenebildiğini söyleyen Ceylan, çöplerin su altı zenginliğine ve canlılara zarar verdiğine dikkati çekti.



Yurt Dünya 5.06.2025 13:01:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca Belediye Başkanı Avcıoğlu çalışan kadınları ziyaret etti

2

Türk Kızılay, Gazze ve Suriye'de sıcak yemek desteğini ramazanda da sürdürüyor

3

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Butckikh, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gazetecilerle buluştu

4

GÜNCELLEME - Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

5

Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

6

Adana'da kaybolan kadın için arama çalışması başlatıldı

7

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

8

Hatay'da çocuklar için teravih namazı sonrası etkinlik düzenlendi

9

Amed Sportif Faaliyetler-Serikspor maçının ardından

10

Milli judoculardan Ümitler Avrupa Kupası'nda 2 madalya