Darbecilerin şehit ettiği polis Sevda Güngör'ün ailesi, kızlarının odasını fotoğraflarıyla süsledi

Darbecilerin şehit ettiği polis Sevda Güngör

Darbecilerin şehit ettiği polis Sevda Güngör'ün ailesi, kızlarının odasını fotoğraflarıyla süsledi

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girisiminde sehit düsen özel harekat polisi Sevda Güngör'ün ailesi, kizlarinin fotograflariyla süsledikleri evlerinin odasinda hatiralarla yasiyor.

Ankara'nin Gölbasi ilçesindeki Özel Harekat Daire Baskanligi Egitim Tesisleri'ne 15 Temmuz 2016'da darbecilerin yaptigi saldirida sehit olan 27 yasindaki Sevda Güngör'ün babasi Mehmet ve annesi Nural Güngör'ün evlat acisi yüreklerindeki tazeligini koruyor.

Her firsatta sehit kizlarinin mezarini ziyaret eden aile, evlerinin bir odasini da kizlarinin fotograflarina ayirarak hatirasini yasatmaya çalisiyor.

Acili aile, günlerinin büyük bölümünü geçirdikleri odada, Sevda Güngör'ün fotografiyla avunuyor.

Sehit polisin annesi Nural Güngör, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kizinin Mersin Üniversitesinde egitim görürken polislik sinavini kazandigini ve ardindan özel harekat polisi oldugunu söyledi.

Güngör, "Özel harekati kazandiktan sonra yanimiza geldi. Daha sonra tekrar Ankara'ya gitti. Günde 2-3 defa telefonla konusurduk. En son telefon görüsmemizde 'Ramazan Bayrami'na gelemeyecegim, Kurban Bayrami'nda yaniniza gelecegim.' dedi. Kismet olmadi, gelemedi. Kurban Bayrami öncesi sehit oldu. Arkadaslari, 'Kapidan gülerek girdi.' dedi. O sirada bomba atilmis, sehit olmus." diye konustu.

- "FETÖ benim çocugumu muradina erdirmedi"

Anne Güngör, kizinin hatiralarini yasatmak için ona bir oda ayirdiklarini belirterek, söyle devam etti:

"Burada resimleri, anilari var. Buraya bakip yatiyoruz. Sabah kalkariz, aksama kadar buradayiz, fotograflara bakmazsak yapamiyoruz. Yayladaki evde de ona ayirdigimiz bir oda var. Devamli fotograflarini görmek istiyoruz. Herkes 'Fotograflari kaldir.' diyor. Ben kaldirmak istemiyorum. Kizimi görmek degisik geliyor bana. 4 yil geçti ama bizim için geçen bir sey yok. Her sey ayni devam ediyor. 4 yil geçti ama yeni olmus gibi."

Kizinin, sehit düsmeden önce evlenme düsüncesinde oldugunu ifade eden Güngör, "Bana telefon görüsmemizde 'Anne hazirlan evlenmeyi düsünüyorum. Artik çocuk sahibi olmak istiyorum.' dedi. Sehit oldu, muradina eremedi. FETÖ benim çocugumu muradina erdirmedi. Bizim çocuklarimizin suçu neydi? Biz FETÖ için mi büyüttük çocuklarimizi? Hepsi layigini bulsun." seklinde konustu.

- "Halen gelecek diye bekliyorum"

Baba Mehmet Güngör de kizinin sehit olmasinin ardindan 4 yil geçtigini ancak acilarinin tazeligini korudugunu dile getirdi.

Kizini yasiyor gibi hissettigini anlatan acili baba, sunlari kaydetti:

"Ben halen Ankara'da bekliyor da memleketine gelecekmis gibi hissediyorum. Yani sehit oldugunu aklima bile getiremiyorum. Halen gelecek diye bekliyorum. Bu oda bize onu canliymis gibi hissettiriyor. Burada yanimizdaymis gibi oluyor. Acisini da veriyor tabii ama fotograflarini görünce teselli buluyoruz. Her gün yanimizda gibi oluyor. FETÖ'nün daha önce ne oldugunu bilmiyorduk ama onlar insan degiller. Kizimin hayallerini yok ettiler."



Yurt Dünya 13.07.2020 12:50:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana ve Mersin'in ilçelerinde Kurban Bayramı namazı kılındı

2

Belen'de trafik denetimi yapıldı

3

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Kurban Bayramı namazı kılındı

4

Antalya'da bir kişi tartıştığı oğlunu tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı

5

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, trafik denetiminde sürücülerle bayramlaştı

6

Hatay'da Kurban Bayramı öncesi trafik denetimi yapıldı

7

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

8

Mersin'de Kurban Bayramı öncesi trafik denetimi yapıldı

9

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

10

AK Parti Adana İl Başkanlığında bayramlaşma programı düzenlendi