DATÜB deprem bölgelerine çadır desteğini artıracak

DATÜB deprem bölgelerine çadır desteğini artıracak

DATÜB deprem bölgelerine çadır desteğini artıracak

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) deprem bölgeleri için seferber ettikleri çadır sayısını 2 bine çıkarmayı hedefliyor.
DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan deprem bölgesinde incelemelerd bulundu.
DATÜB’ün ’Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına yaptığı 1 milyon dolarlık bağışla kurulan Kazak ve Kırgız çadırlarını ziyaret eden Kassanov, depremin ilk gününden beri yaraları sarmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.
Kassanov, "Burada yaşayan insanlar mert, dürüst insanlardır. Hepsi Cumhurbaşkanımıza, destek olan insanlara teşekkür ediyorlar. Biz bugün DATÜB olarak buraya geldik ve sözle değil imkanlarımızla buradayız. İlk günden itibaren gıda, barınma, sıcak yemek ve acil ihtiyaç malzemeleri gönderdik. Ahıskalı kardeşlerimiz, gençlerimiz, doktorlarımız gönüllü şekilde gelerek burada hizmet verdiler. Gururla söyleyebiliyorum ki, biz Ahıskalı Türklerin de bu bölgenin kalkınmasına katkımız oldu" dedi.
’Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına 1 milyon dolar bağışta bulunduklarını ve bu yardım ile Kazakistan, Kırgızistan ve Moğolistan’dan çadırlar alarak deprem bölgesine gönderdiklerini ifade eden Kassanov, "Bu çadırların sayısı 2 bin civarında olacaktır. Bu çalışmaları Dünya Etnospor Konfederasyonu ile birlikte yapıyoruz. Başkanımız Bilal beye teşekkür ediyorum. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı yetkililerine de bu çerçevede kurulum ve diğer çalışmalar için şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.


Güncel 16.04.2023 13:19:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Piapiri "En İyi Kurum İçi Girişimcilik Projesi" ödülüne layık görüldü

2

Bozyazı'da anaokulu öğrencileri ailelerini resmetti

3

Devlet desteğiyle Trabzon hurması cipsi üreten kadın girişimci, istihdam ve kapasitesini artırdı

4

Yapay zeka ve veri merkezleri elektriğe olan talebi hızla artırıyor

5

IAEE MECA Konferansı'nda elektrikli araç piyasasının gelişimine yönelik sınamalar ve öneriler öne çıktı

6

Türkiye'nin iletim sistemine enerji aktaracak Akkuyu NGS'deki tesise elektrik verildi

7

Adana'da ruhsatsız 53 tabanca ele geçirildi, 2 zanlı tutuklandı

8

Adana'da sahte içki operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

9

Paribu CoinMENA'yı satın aldı

10

Bozyazı'da huzur ve güven uygulaması yapıldı