Davraz Dağı'nda "Gökyüzü Gözlem Şenliği" yapıldı

Davraz Dağı

Davraz Dağı'nda "Gökyüzü Gözlem Şenliği" yapıldı

ISPARTA - Isparta'da Davraz Kayak Merkezi'nde Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi.

Bartın Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bililer üniversitesi, Isparta Belediyesi, Türkiye Ulusal Gözlemevleri tarafından düzenlenen etkinliğe, 23 ilden 3 bin 500 kişi katıldı.

Katılımcılar, yıldızları ve gezegenleri teleskoplarla gözlemleme fırsatı buldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, gazetecilere, Davraz Dağı'nın kışın kayak yapmak için ideal bir yer olduğunu söyledi.

Merkezin en iyi kar kalitesine sahip olduğunu belirten Saltan, "Yaz mevsimde çok faal görünmüyor, 1600'lü rakımlar sporcular için ideal rakımlardır. Dünyada gökyüzü şenlikleri anlamında ışık kirliliğinin en az olduğu yerler sayılıdır. Çünkü dünyada şu an büyük bir ışık kirliliği var. Ülkemizde ışık kirliliğinin az olduğu yerlerden biri de Melikler Yaylası, biz şu ana kadar orada yapıyorduk ama Isparta'ya uzaktı." dedi.

Bu yıl rakım ve ışık kirliliğinin az olması nedeniyle etkinlik için Davraz Dağı'nı seçtiklerini kaydeden Saltan, burada katılımcıların eğlenmesi ve dinlenmesi için çok güzel tesisler olduğunu dile getirdi.




Yurt Dünya 1.09.2024 23:11:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2

Osmaniye'de turp işçileri, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Anadolu'nun kahve kültürünü tanıtan müzeyi 2 yılda yaklaşık 50 bin kişi gezdi

4

Yeşilay, Hatay'da geçen yıl 8 bin 125 kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi

5

arabam.com'dan kış aylarında güvenli sürüş tavsiyeleri

6

Antalya, bisiklet sporunda da en önemli kamp merkezlerinden biri olacak

7

Cesur Kulaçlar projesinin 3. dönemi tamamlandı

8

Burdur'daki Karacaören Barajı'nda üretilen alabalık ve somon yurt dışından alıcı buluyor

9

Yale Linus Akıllı Kilit L2 Lite'ı piyasaya sürdü

10

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor