Dededen toruna nesillerdir devam eden meslek: “Baharatçılık”

Dededen toruna nesillerdir devam eden meslek: “Baharatçılık”

Dededen toruna nesillerdir devam eden meslek: “Baharatçılık”

Ağrı’da yaşayan 62 yaşındaki Osman Nurçin, dedesinden babasına geçen baharatçılık mesleğini yıllardır sürdürüyor.
62 yaşındaki 9 çocuk babası Osman Nurçin, dedesinden kalma baharatçılık mesleğini 50 yıldır sürdürüyor. Dedesinden babasına, babasından da kendisine geçen mesleği çocuklarına da öğreten Nurçin, bu mesleğin dede yadigarı olduğunu belirterek, torunlarının da bu mesleği öğrenmesini istiyor. Nurçin, “Bu iş ile 1970’li yıllardan beridir uğraşmaktayım. Mesleği babamdan öğrendim ve şimdi gençlerimizi eğitiyoruz. Bu işi bu şekilde sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Baharatçı dükkanında dedesinden kalma lokman hekim kitaplarını sakladığını ve dedesinin bu kitapta yer alan bilgilerle babasına bu mesleği öğrettiğini söyleyen Nurçin, “Lokman hekim kitaplarımız var. Babamız hem kitaptan göstererek hem de anlatarak eğitti bizi. Babama da rahmetli dedem öğretmişti. Dede mesleğidir bu” dedi.
Dükkanında baharatlar dışında cilt sağlığına iyi gelecek sabun türleri ve şifalı bitkiler de satan Osman Nurçin, havaların yavaş yavaş soğuduğunu ve özellikle pandemi döneminde soğuk algınlığından korunmak için ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve adaçayı gibi bitkilerin kullanılması gerektiğini söyledi.


Güncel 23.08.2020 10:27:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de, 83 suç kaydı bulunan hırsız dolapta saklanırken yakalandı

2

Mersin'de kar ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

3

Mersin'de uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen zanlı tutuklandı

4

AKSAV'da hedef "beyaz şapkalı hackerlar" yetiştirmek

5

Alanya'da hayatını kaybeden gazeteci Fazıl Tunç toprağa verildi

6

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

7

Antalya-Konya kara yolunda bayram yoğunluğu

8

Hatayspor-Amed Sportif Faaliyetler maçının ardından

9

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

10

Antalya'da bir kişi evinde ölü bulundu