Dedeler arkadaşlıklarını sosyal mesafeli sürdürüyorlar

Dedeler arkadaşlıklarını sosyal mesafeli sürdürüyorlar

Dedeler arkadaşlıklarını sosyal mesafeli sürdürüyorlar

Eskişehir Seyitgazi ilçenin Kırka mahallesinde ikamet eden ve yıllardır can arkadaşı olarak bilinen 65 yaş üstü 11 vatandaş, Korona virüs tedbirleri kapsamında haftada sadece pazar gürü dışarıya çıkabilirken, bu süreçte de buluşmaları sürecinde sosyal mesafeyi unutmadılar.
Kırka’da yaşayan ve 65 yaş üstü olan Muhittin Dülger, Eyüp Gündoğdu, Mehmet Baş, Malik Eryılmaz, Adem Eryılmaz, Tevfik İleri, Mevlüt Çelik, Mehmet Çakır, Ahmet Çakır, Nail Çakır ve Harun Siyah, sıkı arkadaşlıkları ile mahalledekiler tarafından tanınıyor. Çocukluktan itibaren sıkı arkadaşlıkları ile bilinen bu isimler, yıllardır haftanın belli günlerde bir araya gelerek geçmişinden konuşarak sohbet ederdi. Ancak dünyayı etkisi altına alan Korona virüs onların bu sohbetlere engel olmaya başlamıştı. Söz konusu Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarında 65 yaş üstüne bugün verilen izin ile bu arkadaşlar yine görüşmeye başladılar. Ancak kendileri artık parktaki görüşmelerini sosyal mesafe kuralına uyarak maskeleri ile gerçekleştiriyorlar.
Hasret gidermek için artık sadece pazar günlerde buluşabildiklerini belirten Muhittin Dülger, "Genci yaşlısı herkesin kurallara uyması gerekiyor. Bizler ‘evde kal’ çağrısına uyuyoruz. Ancak arkadaş hasreti de var içimizde. Onun için artık dışarıya e zaman çıkabiliyorsak o zaman buluşuyoruz. Bu kez çok tedbirliyiz ve Korona virüse karşı gereken tüm kurallarına uyarak buluşuyoruz. Maske takıyoruz. Sosyal mesafeyi koruyoruz. Bizden herkese tavsiyemiz kurallara uymaları yönündedir” dedi.


Güncel 17.05.2020 14:51:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Lamekan Çiniler" sergisi açıldı

2

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Adana'da gençlerle bir araya geldi:

3

Akdeniz Belediyesi ekipleri Millet Bahçesi'nin sahilini temizledi

4

Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Kick Boks Şampiyonası Osmaniye'de başladı

5

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay'da konuştu:

6

Osmaniye'de 6 Şubat'taki depremlerden sonra 10 sağlık tesisi hizmete girdi

7

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Adana'da şehit ailesi ve huzurevi sakinleriyle görüştü

8

Borusan Next 13. showroom'unu İstanbul Avcılar'da hizmete açtı

9

Mersin İl Sağlık Müdürü Ekici'den Gülnar Belediye Başkanı Önge'ye ziyaret

10

MSB'nin girişimleriyle afetzede genç kız, kendisine parka veren albayla buluştu