DeFacto, deprem bölgesindeki yardımlarına devam ediyor

DeFacto, deprem bölgesindeki yardımlarına devam ediyor

DeFacto, deprem bölgesindeki yardımlarına devam ediyor

İSTANBUL - DeFacto, deprem bölgesindeki vatandaşların ve üreticilerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında bir yıl içerisinde binlerce çocuğun 1 yıllık giyim ihtiyacını karşılayan DeFacto, Kızılay ve AFAD aracılığıyla da bölgeye ürün desteği verdi.

Kurulduğu günden bu yana tüm zorlukları paydaşlarıyla birlikte aşmaya odaklanan DeFacto’nun "Üretim Hiç Durmasın" hareketi kapsamında 33 tedarikçiye şirketin Tedarikçi Finansman Sistemi (TFS) ile 6,5 milyon adet ürün siparişi geçildi.

Bölgedeki istihdamın desteklenmesi için yıl boyunca 400'e yakın kişiye istihdam sağlandı. Tüketiciler nezdinde de farkındalık oluşturmayı amaçlayan DeFacto, deprem bölgesinde üretimi yapılan tüm ürünlere özel "deprem bölgesinde üretilmiştir" etiketi uyguladı.

DeFacto, Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" kapsamında da 16 bini aşkın ürün siparişi oluşturularak bölgeye gönderdi.

- "Bölgede koruma altındaki çocukların bir yıllık tüm giyim ihtiyaçlarını karşıladık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bakanlık ve DeFacto arasında yapılan işbirliği kapsamında, deprem bölgesinde korunma ve bakım altında bulunan tüm çocukların bir yıllık giyim ihtiyacının karşılandığını bildirdi.

Kara, "Çocukların yaş ve cinsiyet özellikleri ile ihtiyaçlarına uygun ürünler çocuklarımız ile buluşturuldu. Bu zorlu süreçte çocuklarımızı destekleyen DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Barış Sönmez öncülüğünde tüm DeFacto ailesine teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "İki önemli projeyi hayata geçirdik"

DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Barış Sönmez de deprem felaketinin üzerinden geçen zaman boyunca bölgeden ellerini çekmediklerini ve yaraları sarmak için ilk günkü gibi çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Bölgedeki zararları en aza indirmek ve topluma destek olmak amacıyla iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Sönmez, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle depremin en savunmasız gruplarından olan çocuklarımızın yaşadığı zorluklara odaklanarak, onlara yönelik çalışmalara hızla başladık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, deprem bölgesinde koruma altında bulunan çocuklara yönelik bir sorumluluk üstlendik. Verdiğimiz sözü tutarak, bölgede koruma altındaki çocukların bir yıllık tüm giyim ihtiyaçlarını karşıladık. DeFacto olarak geleceğimizin umudu olarak gördüğümüz çocuklarımıza daha güzel günler sunmanın sorumluluğuyla elimizi bölgeden çekmeden her zaman yanlarında olduğumuzu hissetmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Sönmez, üreticilerin de büyük ölçüde etkilendiği süreçte "Üretim Hiç Durmasın" anlayışıyla paydaşları için de uzun soluklu bir projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Deprem bölgesinde üretim ve istihdamı korumak adına ellerini taşın altına koyduklarını aktaran Sönmez, "Bölgedeki iş ortaklarımızı önceliklendirerek Tedarikçi Finansmanı Sistemi yoluyla ödemelerini erkenden gerçekleştirdik. Deprem sonrasında 11 ilimizin ekonomisine ve finansman akışına canlılık katarken, bölgenin sürdürülebilir istihdamına da destek vermeyi hedefledik. Ayrıca Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan 'Deprem Yardımlaşma Seferberliği' kampanyasında da yer aldık." açıklamasında bulundu.



Ekonomi 5.02.2024 16:34:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı