DeFacto "Güvende kal" koleksiyonuyla salgın farkındalığını koruyacak

DeFacto

DeFacto "Güvende kal" koleksiyonuyla salgın farkındalığını koruyacak

ISTANBUL (AA) - DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) Ihsan Ates, kurum olarak pandemi sonrasi süreç için deforme olmayan anti bakteriyel kumaslardan üretilen ve saglik hakkindaki farkindaligi korumaya yönelik bir koleksiyon hazirladiklarini belirterek, "Artik 'Evde kal' dönemi bitti. Kurallara siki siki bagli kalacagimiz ama bir yandan hayatin akisini devam ettirecegimiz bu yeni dönemin adi 'Güvende kal'. Iste yeni normalimize katki sunmak için 'Güvende kal' isimli yeni bir koleksiyon olusturduk." dedi.

Ates düzenledigi basin toplantisinda koronavirüs salgininda yasananlari, aldiklari önlemleri ve yeni süreci degerlendirdi.

Salginin Türkiye’de etkisini göstermesiyle birlikte çok siki önlemler alindigini hatirlatan Ates, kendilerinin de bu çerçevede 19 Mart'ta magazalarda hizmete ara verdiklerini kaydetti.

Geçen dönem boyunca "Evde kal" çagrilarina yürekten destek verdiklerini anlatan Ates, "Müsterilerimizin ihtiyaçlarini güçlü dijital alt yapimiz ile 50 ülkede sadece online kanallarimiz üzerinden en güvenilir ve hijyenik kosullarda karsiladik. Online alisveris kanallarimizin tamami bu süreçte araliksiz hizmet verdi. Tam otomatik akilli depomuzdan robotlarimiz ve en yüksek hijyen kosullari içinde insan gücümüz ile ihtiyaçlari karsiladik. Ve buna da devam ediyoruz.” bilgilerini verdi.

- "Yaklasik 900 milyon TL’lik finansman kaynagi olusturduk"

Ates, insanlarin evde kaldigi dönemde dogal olarak ekonominin de yavasladigini ifade ederek, bazi global firmalarin Türkiye’de imalati ya da kesimi tamamlanmis ürünlerinin siparisini bile iptal ettigini söyledi.

Yasanan bu soruna çare olmak için bu topraklardan dogan global bir marka olarak, ellerini tasin altina koyduklarini anlatan Ates, söyle konustu:

"Milyonlarca kisiye istihdam saglayan sektöre ‘dayanisma’ ruhu içinde destek olmak adina ‘Can Suyu’ projemizi devreye soktuk. Böylece sektörün güvende olmasini sagladik. Tedarikçilerimize destek olmak, ayakta kalabilmelerini saglamak için yaklasik 900 milyon TL’lik finansman kaynagi olusturduk. Bu süreçte baska adimlar da attik. Çalisanlarimizin güvenlik ve sagligi için maksimum önlemleri aldik. Tüm çalisanlarimizin ücretlerini eksiksiz ödedik. Saglik personeline Beyaz Destek projemiz ile 10 bin ürün seti gönderdik. Biz Bize Yeteriz kampanyasina 2 milyon anti bakteriyel maske bagislayarak katildik."


- "Önemli bir mesafe aldik ama yolun sonuna gelmedik"

Ates, salginla mücadele alinan basaridan sonra üçüncü evreye geçildigini dile getirerek, normallesme adimlarinin atilmaya basladigini söyledi.

Normallesme sürecinin hükümet tarafindan baslatildigini aktaran Ates, "Toplum olarak bu süreçte çok sey ögrendik, deneyim kazandik. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarina uyarak hayatimizi devam ettirebiliriz. Önemli bir mesafe aldik ama yolun sonuna gelmedik. Kat etmemiz gereken uzun bir yol var. Bu yolculukta belli kurallara uymak zorundayiz. Evimizde kaldik ve ev ödevimizi yerine getirdik. Magazalarimizda, insanlarin güven içinde hizmet alabilecegi düzenlemeleri hayata geçirdik. Kisaca yeni normalimize dönecegimiz bu günler için hazirliklarimiza araliksiz devam ettik." diye konustu.


- "Koleksiyon ile farkindalik olusturmak istiyoruz"


Ates, toplumda farkindalik yaratmak ve insanlarin daha dikkatli olmalarini saglamak için özel bir koleksiyon hazirladiklarini belirterek, "Milletçe salgindan korunmak ve sevdiklerimizi de korumak için evde kaldik. Artik 'Evde kal' dönemi bitti. Kurallara siki siki bagli kalacagimiz ama bir yandan hayatin akisini devam ettirecegimiz bu yeni dönemin adi 'Güvende kal'. Iste yeni normalimize katki sunmak için 'Güvende kal' isimli yeni bir koleksiyon olusturduk. Koleksiyonumuzu hazirlarken de 'Güvende kal' sürecinde bazen yapmamiz gerekenleri unutabilecegimizden, sosyal mesafeyi korumayi veya maskemizi yanimiza almayi, takmayi görmezden gelebilecegimizden yola çiktik." bilgilerini verdi.

Ates söyle konustu:

"Global ve öncü bir marka olarak, koleksiyonumuzdaki ürünlerde, uymamiz gereken kurallari eglenceli hale getiren tasarimlara yer verdik. Koleksiyonumuzun adina da bugünlerin ruhuna uygun olarak 'Güvende kal' dedik.

Güvende kal koleksiyonumuzu 3 ana baslikta topladik. Ilk olarak, uymamiz gereken kurallari hatirlatmak için mesajlarimiz eglenceli hale getiren Türkçe ve Ingilizce tasarimlara yer verdik. Evde Kal’, ‘Antivirus’, ‘Ellerini Yika, ‘Sosyal Mesafe Kraliçesi, ‘Evdeyim’, ‘Umudunu Canli Tut’, ‘Yüzüne Dokunma’, ‘Güncel Mod’, ‘Sosyal Mesafe ile Kisisel Karantina’ gibi mesajlarimiz var.

Ikincisi, anti bakteriyel ürünlerimiz ise toz tutmayan, koku yapmayan, deforme olmayan anti bakteriyel kumaslardan üretildi. Üçüncüsü de koleksiyonumuzda ayrica hijyenik tulum, siperlik ve anti bakteriyel maske tasarimlari da bulunuyor.”


- "Deneme kabinlerinde anlik hijyen islemi yapiyoruz"


Toplantida basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Ihsan Ates, normallesme adimlari kapsaminda yapilan hazirliklardan sonra geçen hafta cadde magazalarini açtiklarini söyledi.

Dün itibariyla çogunlugu üstü açik AVM’lerdeki magazalari da yine en yüksek hijyen kurallari ile açtiklarini anlatan Ates, söyle konustu:

"Türkiye’de toplamda 250 magazamiz; yurt disinda ise Misir, Irak, Arnavutluk ve Belarus’ta 50 magazamiz açik. Müsterilerimizin magazada kendini güvende hissetmesini ana odagimiz olarak belirledik. Hem çalisanlarimizin hem de toplum sagligini korumak için hijyenik ve güvenli bir alisveris ortami sunuyoruz. Magazalarimizin girisinde ates ölçümü yapiyoruz, maske kullanimini sagliyoruz. Maskesi olmadan gelene maske temin ediyoruz. Müsterisi kapasitesini sosyal mesafe kurallarina uygun hale getirdik.

Çalisanlarimizin tamamina siperlik ve maske temin ettik. Bununla yetinmedik. Ileri teknolojiyi de devreye sokarak hijyen açisindan sinirlari zorladik. Örnegin, magazalarimiza hava sirkülasyonu için dezenfektasyon teknolojisi saglandik. Ürün hijyeni için nano sprey uygulamalari baslattik. Deneme kabinlerinde anlik hijyen islemi yapiyoruz. Bu yeni dönem yani güvende alisveris için su ana kadar 10 milyon TL’lik yatirim yaptik. Yil sonuna kadar yapilan harcamalarin 15 milyon TL’yi geçecegini tahmin ediyoruz. Hijyen açisindan yapilan bu yatirimlar aslinda DeFacto’nun daha önceden ürünleri için gelistirdigi standardin bir parçasi. Çünkü yillardir ürün güvenligi açisindan hayata geçirdigimiz uygulamalara ve standarda global markalarin hiçbiri sahip degil."


- "E-ticaret tarafindaki satislarimiz bu dönemde yüzde 250 artti"


Ates, son üç yilda her yil için ortalama 30’un üzerinde bir büyüme performansi sergilediklerini hatirlatarak, "Bu yil için de benzer bir büyüme öngörümüz vardi. Ancak pandemi süreci nedeniyle bu yil için belirledigimiz hedeflerimizi revize etmemiz gerekiyor. 2020 yilinda geçen yil ile ayni oranda bir büyümeyi öngörüyoruz. Genç bir markayiz ve gelecekte daha çok büyüme potansiyelimizin oldugunu düsünüyoruz." dedi.

DeFacto'nun online satislar konusunda ciro artisi yasadigini ifade eden Ates, "Magazalarimizin oldugu 30 ülkenin yaninda Avrupa, Amerika ve Latin Amerika pazarlarini kapsayan 20 ülkede ise sadece online satis yapiyoruz. E-ticaret tarafindaki satislarimiz bu dönemde yüzde 250 artti. 2025 yilinda ciromuzun yüzde 50’sini online mecralardan saglamak üzere stratejik planimizi hazirlamistik. Bu salgin süreci tüketicilerin aliskanliklarini degistiriyor. Dolayisiyla bu hedefimize 2023 yili gibi ulasabilecegimizi öngörüyoruz. Buna göre stratejimizi de güncelledik." bilgilerini verdi.


- "Kiralar konusunda bir çözüm mutlaka gelistirilecektir"


Ates, kiralama tarafinda bir sorun yasamadiklarini ifade ederek, bunun önümüzdeki dönemde de sürmesini istediklerini kaydetti.

Ates sözlerini söyle tamamladi:

"Birlesmis Markalar Dernegi'nin (BMD) önümüzdeki dönemde cirodan kira beklentisi var. Inaniyorum bu süreçte yatirimcilar desteklerini sürdürecek. Çünkü bir nevi ortaklik yapiyoruz. Biz yasarsak onlar yasayacak, onlar yasarsa biz yasayacagiz.

Bu konuda bir problem olacagini beklemiyorum. Yardimlasma ve dayanisma içinde sürecin geçecegini düsünüyorum. 300-400 AVM var, farkli talepler olabilir ama pratik bir toplumuz. Bir çözüm mutlaka gelistirilecektir."



Politika 12.05.2020 13:56:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Erzurum ve Antalya'daki İranlılar 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy kullanıyor

2

AK Parti ve MHP teşkilatlarından istişare toplantısı

3

DEM Parti, Mersin'de miting düzenledi

4

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da İl Değerlendirme Toplatısı'nda konuştu:

5

Karamanlı Belediye Başkanı Selimoğlu, mermer artıklarının döküldüğü alanı inceledi

6

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanlığına Özkut Özdemir getirildi

7

CHP Genel Başkanı Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar'ı ziyaret etti

8

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da konuştu:

9

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay'da konuştu:

10

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Hatay'da ziyaretlerde bulundu