Deniz kaplumbağalarının yumurta bırakacağı Alata Sahili'nde inceleme

Deniz kaplumbağalarının yumurta bırakacağı Alata Sahili

Deniz kaplumbağalarının yumurta bırakacağı Alata Sahili'nde inceleme

MERSİN (AA) - Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEKUYAM) Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, nesli tükenme tehlikesi altındaki deniz kaplumbağalarının yumurta bırakacağı Alata Sahili'nde incelemede bulundu.

Ergene, incelemenin ardından gazetecilere, yaklaşık 20 yıl önce Alata Sahili'nde başlattıkları çalışmaların karşılığını almaya başladıklarını söyledi.

Yeni üreme sezonunun başladığını ve bunun ekim sonuna kadar süreceğini dile getiren Ergene, gelecek için umutlu olduklarını belirtti.

Ergene, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü kumsallarına "caretta caretta" ve "chelonia mydas" türü deniz kaplumbağalarının üremek üzere çıktığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Bu yıl için ilk tespitlerimize göre Alata kumsalında 100'e yakın yuva var ancak dönem sonu, yani eylül ayına doğru kaç çıkış yapıldığını net olarak öğreneceğiz. Deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik vatandaşımızda farkındalık oluşmaya, okullarda eğitimler verilmeye başlandı. Bu da gelecek adına bizleri umutlu kılıyor çünkü 20 yıl önce başladığımız eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızın artık meyvesini almaya başladık. Deniz kaplumbağası denilince vatandaş bu canlının neslinin tükenmekte olduğunu ve kesin korunması gerektiğini artık biliyor."



Bölgeden 19.06.2021 13:16:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Orman Bölge Müdürü Etli, Osmaniye'de iftar programına katıldı

2

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

3

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

4

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

5

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

6

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

7

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

8

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

9

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

10

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı