Deprem anını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Deprem anını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Deprem anını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Eskişehir’de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan mahallede yaşayan vatandaşlar, o anları anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı.
AFAD’ın aktardığı veriye göre Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yerin 10.84 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü olan Sulukaraağaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

“Eşim hemen ağlamaya başladı”
Deprem anını anlatan Hacı Nizamettin Özbay, “Sabahleyin 05.20 gibi namazı kıldım tespih çekiyordum. Eşim de Yasin-i Şerif okuyordu. O sırada bir gümleme geldi. Eşim hemen ağlamaya başladı. Sallantı olmadı burada sadece gümleme geldi. Ben ampule baktım sallanıyor mu diye ve hemen dışarı çıktım. Oğlum da burada muhtarlık yapıyor. Ona söyledim. Duymamış o. ‘Sallantı olmadı baba’ dedi. Sonra jandarma aradı. Buraya geldiler. Can kaybı ya da sallanma olmadı. Biz kendimiz yine başladık tespih çekmeye, okumaya. Daha sonra buranın merkez üssü olduğunu anladık” diye konuştu.

“Sanki taş ocağı yıkılıyormuş gibiydi”
Sulukaraağaç köyüne sınır olan Bektaşpınar Mahallesi’nde yaşayan Serdar Akdoğan ise “Tam sabah vaktiydi. Eşim namaza kılıyordu. Ben de abdest almaya kalkmıştım. Saat 05.20 gibiydi. Bir gürültü geldi. Ama yerin altından geldi. Ampullere baktım hiç sallanma yok. Daha sonra dışarı çıktım. Komşularımız da aynı sesi duymuş. Ama direk bir sallantı olmadı. Yerin altından gümbürtü geldi sadece. Sanki taş ocağı yıkılıyormuş gibi” dedi.


Güncel 24.07.2020 13:25:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Vali Şahin, şehit yakınları ve gaziler ile iftar programında bir araya geldi

2

Anamur Kaymakamı Kemal Duru'dan şehit aileleri ve gazilere ziyaret

3

Osmaniye’de geleneksel sokak iftarı

4

Koç Holding 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

5

TSK Mehmetçik Vakfı, Adana'da mevlit okuttu

6

MHP Feke İlçe Başkanlığınca iftar programı düzenlendi

7

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı iftar programı düzenledi

8

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Osmaniye'de konuştu:

9

GÜNCELLEME - Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin aranan zanlı yakalandı

10

Katılımevim'de üst düzey atama