Deprem bölgesinde Anadolu mutfağından her gün 10 bin kişiye sıcak yemek

Deprem bölgesinde Anadolu mutfağından her gün 10 bin kişiye sıcak yemek

Deprem bölgesinde Anadolu mutfağından her gün 10 bin kişiye sıcak yemek

Depremin vurduğu Hatay’da Anadolu Üniversitesinin gönüllü öğrencileri, akademisyenleri ve çalışanları tarafından kurulan Anadolu mutfağında her gün 10 bin kişilik yemek özenle hazırlanarak dağıtılıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay’da Anadolu Üniversitesi Anadolu mutfağında kuruldu. Belen’de kurulan mutfakta depremzedeler için her gün 3 öğün 10 bin kişilik yemek hazırlanıyor. Hazırlanan yemekler mahallelere gönüllülerin de katılımıyla depremzedelere ulaştırılıyor. Belen Kaymakamlığı koordinasyonundaki mutfağa, Kızılay gıda ürünü, Pet Gaz da mutfak malzemesi desteği sağlıyor.
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Öğretim Görevlisi Erdem Eroğlu, Anadolu mutfağı aşevinin günde on bin kişilik yemek çıkardığını ve lezzetli yemekleri nedeni ile her geçen gün bu talebin artarak yükseldiğine dikkat çekti.
Ramazan ayı boyunca da faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Eroğlu, “Sabah öğle ve akşam olmak üzere resmi kurumlara vatandaşlara çadır kentlere yemek dağıtımı yapıyoruz. Gönüllü çalışanlarımız ile birlikte burada en az 6 ay bu aşevini sürdürmek ve depremzede çocuklarımız için etkinlik alanları kurarak onları mutlu etmek istiyoruz. Bu aşevinin burada olmasında destek veren başta rektörümüz Fuat Erdal olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımıza ve yetkili kurumlara teşekkür ediyoruz. Bir çok gönüllü bize ulaşıyor burada görev yapmak için. Burada görev yapan ekiplerimiz gözyaşları ile buradan ayrılıyorlar. Bir çok dernek STK buraya gıda ve malzeme desteği veriyor. Umut ediyoruz bu yarayı en kısa sürede sarmış olacağız” dedi.


Güncel 15.03.2023 09:33:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Garanti BBVA'dan gençlere yönelik yeni fikir yarışması

2

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

3

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

5

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

6

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

8

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

9

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

10

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı