Deprem bölgesi Hatay’da, öğrencilerin son dersi ‘Hayvan sevgisi’ oldu

Deprem bölgesi Hatay’da, öğrencilerin son dersi ‘Hayvan sevgisi’ oldu

Kahramanmaaş Merkezli depremlerde yıkımın en çok yaşandığı Hatay’da öğrenciler, 2023 yılının son dersinde hayvan sevgisi ve evcil hayvanlara yaklaşma ve besleme konularını uygulamalı olarak gördü

Kahramanmaaş Merkezli depremlerde yıkımın en çok yaşandığı Hatay’da öğrenciler, 2023 yılının son dersinde hayvan sevgisi ve evcil hayvanlara yaklaşma ve besleme konularını uygulamalı olarak gördü. Erzin İlçesi Zekiye Cavidan Özmen İlk Okulu 1 Sınıf öğrencileri, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Sekreteri Veteriner Hekim Ali Laçinbala gözetiminde, “Mişa” isimli 4 yaşındaki dişi Golden cinsi köpeğibesleyip, mama verdiler. Ardından, köpeğe nasıl yaklaşması gerektiğini öğrenip, vücut dilleri ile alakalı kuyruk hareketlerini gözlemlediler.
“İki gün iki teker bisiklet kulübünün” organize ettiği hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşma empati duygusu geliştirme konularının işlendiği programda HAYTAPTemsilcileri, köpeklerin ve kedilerin insanlar gibi kalplerinin attığını, tedaviye ve aşıya ihtiyaçlarının olduğunu çocukların diliyle anlattı. Öğrenciler, köpeğe nasıl yaklaşması gerektiğini öğrenip, köpeğin vücut dilleri ile alakalı kuyruk hareketlerini gözlemlediler. 
Sınıf Öğretmeni Fatma Polat, çocuklara hayvan sevgisini, merhameti aşılamaya çalıştıkları şu günlerde yılın son dersinde böyle güzel bir organizasyona destek verdikleri için HAYTAP’a teşekkür etti. 
HAYTAP Genel Sekreteri Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise konuşmasında, “2023'e veda ederken bizden küçük canlıların da yaşam Hakkı olduğunu çocuklarımıza anlattık. Onunla da merhameti sevgiyi hayvanlara yaklaşmayı onun adı nasıl besleyeceklerini ve köpeklerin vücut dillerini çocuklarımızın anlayacağı şekilde uygulamalı olarak gösterdik. Kalp atımlarını dinlettik. Güzel bir gündü 2024 yılının Türkiye’mize Barış sevgi ve mutluluk getirmesini dileriz.” Dedi.



Osmaniye 29.12.2023 17:21:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü