Depremde hurdaya dönen otomobiller sanayide ekonomiye kazandırılacak

Depremde hurdaya dönen otomobiller sanayide ekonomiye kazandırılacak

Depremde hurdaya dönen otomobiller sanayide ekonomiye kazandırılacak

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından hurdaya dönen otomobiller sanayiye götürülerek onarılmaya çalışılıyor.
Kahramanmaraş’ta yaşanan ve ardında 11 ilde enkaz bırakan depremlerin ardından yaralar bir bir sarılmaya başlandı. Depremin ilk şokunun atlatılmasının ardından dükkanlarını açan sanayi esnafı, enkaz altında kalarak hurdaya dönen otomobilleri onarma çalışmalarına başladı. Birçok enkazın kaldırılmasıyla birlikte hasar gören araçların bir kısmı boş olan otoparklara çekilirken bir kısım araçlar ise sahipleri tarafından onarılması için sanayiye götürüldü.

“Usta ve zanaatkar olarak insanlara yardımcı oluyoruz”
Kahramanmaraş sanayisinde kaporta dükkanı işleten Ali Açıksarı, esnaf olarak bu zor günlerde insanlara yardımcı olabilmek için işletmesini açtığını belirterek, “Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremin yaralarını sarmak çok zordur. Fakat bir esnaf ve zanaatkar olarak insanlarımıza yardımcı olabilmek için biran önce işimize başlayıp ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. Bu işte elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Enkazdan çıkan araçların bir bölümünde anahtar olmadığı için genelde belediyenin parkına çekiliyor. Anahtarını bulan ya da yaptıran kişiler arabalarını alıp getiriyor. Bu nedenle şuanda tam olarak yoğunluk açılmadı ama gelenlere elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz” dedi.

“İki hafta açamadık”
Açıksarı, depremden dolayı işletmesinin zarar gördüğünü ve bu yüzden ilk iki hafta işletmesini açamadığını belirterek, “Hepimizin başı sağ olsun kalanlara sağlık sıhhat diliyorum. Biran önce insanların psikolojilerinin düzelmesi ve şehrimizin biran önce ayağa kalkması gerekiyor. Şükürler olsun devletimizde en iyi şekilde desteğini veriyor. İnşallah şehir olarak biran önce ayağa kalkacağız. Biz işyerimizi ilk iki hafta açamadık. Dükkanımızın içerisinde yıkılan yerler vardı. Bu noktaları onardık ve elektrik tesisatımızı yeniledik. Kontrollerimizi yaptırıp izinlerimizi aldıktan sonra işimize başladık. Sağlığımız sıhhatimiz yerinde, gücümüzün yettiği kadar yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.


Güncel 2.03.2023 10:18:36 0

İlginizi Çekebilir

1

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

2

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

3

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

4

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

5

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

6

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

7

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

8

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

9

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

10

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı