Depremi önceden haber verdiğine inanılan muhabbet kuşlarına yoğun ilgi

Depremi önceden haber verdiğine inanılan muhabbet kuşlarına yoğun ilgi

Depremi önceden haber verdiğine inanılan muhabbet kuşlarına yoğun ilgi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar gören Elazığ’da vatandaşlar, hem depremin neden olduğu travmayı atlatmak hem de depremi önceden hissettiğine inanılması nedeniyle muhabbet kuşlarına yöneldi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından, kuşların depremi önceden hissedip garip davranışlar sergilediği yönündeki inanış hobi kuşlarına ilgiyi de arttırdı. Bu çerçevede Elazığ’da vatandaşlar pet-shop mağazalarına akın ediyor. Vatandaşlar burada başta muhabbet kuşları olmak üzere birçok hobi kuşu satın alıyor.
Depremlerden sonra muhabbet kuşu satışlarında ciddi bir artış olduğunu ifade eden pet-shop mağazası sahibi Fatih Eyaletbeyi Gürbüz, ’’Yaşanan depremlerden sonra muhabbet kuşu satışlarında ciddi bir artış oldu. Önceden 2 ya da 3 tane satılan muhabbet kuşlarını şimdi yirmi civarında satıyoruz. Bildiğiniz gibi kuşların depremi önceden hissettiği söylendiği için vatandaşlar ilgi gösteriyor. Ayrıca çocukların depremde yaşadıkları korkuyu yenmeleri için de aileler bu kuşları alıyor’’ dedi.



Güncel 25.03.2023 15:58:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Anamur Belediye Başkanı Deniz, tarım işçisi kadınları ziyaret etti

2

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlandı

3

Mersin'de "Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası" başladı

4

Ümitler Avrupa Judo Kupası, Antalya'da başladı

5

Anamur'da kadınlar KADES hakkında bilgilendirildi

6

Grand Prix Apollon Temple Bisiklet Yarışları, Manavgat'ta düzenlendi

7

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek

8

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı

9

MASTOB Başkanı Süral, kadınların gününü kutladı

10

Vali Yavuz, Adana Demirspor Kulüp Başkanı Zeybek'i kabul etti