Depremlerde hasar almayan hastanede 65 günde 700 bebek dünyaya geldi

Depremlerde hasar almayan hastanede 65 günde 700 bebek dünyaya geldi

Depremlerde hasar almayan hastanede 65 günde 700 bebek dünyaya geldi

Depremin merkezi Kahramanmaraş’ta hasar almayan hastanede, 65 günde 700 bebek dünyaya gözlerini açtı, 36 bin çocuğun da tedavisi yapıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binasında 65 günde 700 bebek dünyaya geldi. Depremin ilk gününden itibaren kesintisiz hizmet veren sağlık personeli bu zamana kadar 550 ameliyat gerçekleştirip, 7 bin 500 kadının ve 36 bin çocuğun da tedavisini yaptı.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Ek Hizmet Binasının Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Mustafa Özgül, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ilk gününden itibaren kesintisiz hizmet verdiklerini belirtti.
7 bin 500 kadın hastanın da tedavisini yaptıklarını kaydeden Dr. Özgül, "Depremin ilk anından beri kesintisiz hizmet vermekteyiz. Bu şehir için bütün çalışanlarımız ile beraber ilk günden itibaren özellikle hasta ayırt etmeksizin hizmet verdik. 65 günlük süreçte yaklaşık 36 bin çocuğun muayenesini yaptık. 7 bin 500 de kadın hastamızın tedavisini gerçekleştirmiş bulunduk. Bu süreç boyunca 550 tane ameliyat gerçekleştirdik. 700 tane bebeğimiz de bu hastanede gözünü açtı" dedi.


Güncel 11.04.2023 12:01:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı