Depremlerden etkilenen Hatay'da kütüphane açıldı

Depremlerden etkilenen Hatay

Depremlerden etkilenen Hatay'da kütüphane açıldı

HATAY - Hatay'ın Dörtyol ilçesine, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen öğrenciler için oluşturulan kütüphane törenle açıldı.

Zurich Sigorta Grubu, Z Zurich Vakfı ve Türk Eğitim Derneği işbirliğinde, Dörtyol Fen Lisesi'nde oluşturulan kütüphanenin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Zurich Sigorta Grubu Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Yılmaz Yıldız, 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından bölgede aktif olarak yer aldıklarını söyledi.

Kütüphanenin "Yan Yanayız" projesi kapsamındaki "Gençler Nasılız" videosu sayesinde hazırlandığını anlatan Yıldız, "Hazırlanan kısa metrajlı filmleri 1500 acentemiz üzerinden olabildiğince geniş kitlelere ulaşalım dedik ve 2,5 milyon kişiye bu şekilde ulaştık. Kısa metrajlı filmlerimiz her seyredildiğinde bir kitap bağışı yapacağız dedik. Bu süreçte de beklentimizin üzerinde bir katılım oldu." diye konuştu.

Depremlerden etkilenen Hatay'da faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Yıldız, Hatay'da 11 farklı okulun da kütüphanelerine katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da depremden etkilenen kentlerde çalışmalar yürüttürdüklerini anlattı.

Afette anne ve babalarını kaybeden çocukların eğitimlerine destek olduklarını belirten Pehlivanoğlu, kadınlara ve öğretmenlere yönelik programlar da yürüttüklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı Z Zurich Vakfı Başkanı Gregory Renand'ın da katılımıyla gerçekleşti.

Törenin ardından kütüphaneyi gezen katılımcılar, öğrencilerle sohbet etti.

Açılışta öğrenciler de müzik dinletisi sundu.



Yurt Dünya 16.05.2025 19:27:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da don önleyici pervaneler narenciyeler için çalıştı

2

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

4

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

5

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

7

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

8

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

9

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

10

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak