Depremzede çocuklar için oyuncak dolusu araçlar afet bölgesinde

Depremzede çocuklar için oyuncak dolusu araçlar afet bölgesinde

Depremzede çocuklar için oyuncak dolusu araçlar afet bölgesinde

Deprem felaketinin ardından bölgeye giden yardım araçları, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. DinoLino Funpark da, oyuncak dolusu araçlarla çocukların yüzünü güldürmek için deprem bölgesinde dağıtımlara başladı.

6 Şubat’ta Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında, deprem bölgelerine yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Tüm Eğlence, Park, Etkinlik ve Atraksiyon Derneği (TEPEA) Lunaparklar Komite Başkanı Mustafa Dal, DinoLino Funpark olarak binlerce çocuğun yüzünü güldürmek için bölgeye hareket etti. Antakya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay’a uğrayan oyuncak dolusu araçlar, afet bölgelerinde 10 kişilik bir ekiple birlikte depremzede çocuklarımızın bir nebze de olsa yüzlerin gülmesine sebep olmaya çalışıyor.

“Her şey çocuklarımız, geleceğimiz için”
Bölgede yaraların sarılmasına başlandığını belirten TEPEA Lunaparklar Komite Başkanı ve Dino Lino Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dal, “Ülkemiz ciddi bir felaket yaşadı. Çok ciddi kayıplar verdik. Bizler çocukların eğlenmesi için kurulan kuruluşlarız. Bu dönemde de yine çocuklarımız için burada olmamız gerektiğini düşündük ve hareket ettik” dedi.

2 araç dolusu oyuncak ile destek kampanyasına başladıklarını belirten Dal, “Araçlarımızda oyuncaklarımız, ısıtıcılarımız, çocuklarımız için şekerler ve gıda malzemeleriyle geldik. İhtiyaç dahilinde her zaman ülkemizin, vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Çocuklar bizim geleceğimiz, her şey onların yüzünde biraz da olsa gülümseme oluşturabilmek için” diye konuştu.

Mini lunaparklar kurmak için hazırı
Lunaparklar ve eğlence parkları konusunda uzman olduklarını kaydeden Dal, “Lunaparklar çocukların hayal dünyalarına iyi gelen etkinliklerdir. Bölgede barınma sorunları ortadan kalktığı an devletimizin de izni olursa mini lunaparklar kurmaya hazırız. Bizler çocuklar için her zaman anında aksiyon alabiliriz. Gün birlik olma günü” dedi.

Bölgede yine oyuncak dağıtımlarına devam edeceklerini belirten Dal, oyuncak markalarını da bölgede yer almaya davet etti.


Güncel 16.02.2023 11:13:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de öğrencilerin tasarladığı robotların yarıştığı etkinlik başladı

2

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

3

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

4

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

5

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

6

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

7

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

8

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

9

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

10

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak