Depremzedeler için varil tipi soba üretiyorlar

Depremzedeler için varil tipi soba üretiyorlar

Depremzedeler için varil tipi soba üretiyorlar

Karabük’te, Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin öğretmen ve idarecileri, deprem bölgesine gönderilmek üzere varil tipi soba üretimine başladı.
Liselerin atölyelerinde gönüllü öğretmen ve idareciler tarafından üretilen sobalar, depremden dolayı soğukta dışarıda ya da çadırlarda kalan depremzedelere gönderilecek. Mutfak tüpü gibi daha önce kullanılmış malzemelerden yapılan sobalar, çadırda ve sokakta kullanılabilecek tipte üretiliyor. Üretimi devam eden 100 soba deprem bölgesine kısa sürede gönderilecek, talep gelmesi durumunda üretim devam edecek.
Metal bölümü teknikeri Cevdet Göktaş, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lise Müdürlüğü olarak deprem bölgesine gönderilmek üzere, 10 adet soba üretimine başladıklarını belirtti. Göktaş, "Bugün yüzde 80 itibariyle bitmiş durumda. İnşallah pazartesine gününe hepsi bitmiş olacak. Zaman zaman devamı gelecek, isteğe göre cevap vermeye çalışacağız" dedi.


Güncel 11.02.2023 15:39:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Kalite Yönetimi Turizm Ödülleri sahiplerine verildi

2

Mersin'e bir nükleer güç santralinde çalışmaya gelen Rus kadın Müslüman oldu

3

Osmaniye'de yol kenarındaki inşaat malzemelerine çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı

4

Antalya'da şehit ve gazi yakınlarından keçe sergisi ve konser

5

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

6

Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final

7

Alanya'da kundaklama iddiasıyla yakalanan 3 zanlı tutuklandı

8

EY CEO Görünümü Araştırması'nın sonuçlarını paylaştı

9

Manavgat'ta iki belediye aracının çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

10

Korkuteli ilçesinde Orman Haftası'nda fidanlar toprakla buluşturuldu