Derecik’te yağış birçok köyü susuz bıraktı

Derecik’te yağış birçok köyü susuz bıraktı

Derecik’te yağış birçok köyü susuz bıraktı

Hakkari’nin Derecik ilçesinde etkili olan sağanak yağışın su işlem hatlarını tahrip etmesi nedeniyle birçok köy susuz kaldı.
Derecik’e bağlı köylerde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Köylerde etkili olan yağışlar köprülerin yıkılmasına, derelerin taşmasına neden oldu.
Yağmurların su işlem hatlarını tahrip etmesi nedeniyle birçok köy susuz kalırken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla hasar gören boruların onarımı için seferber oldu. 3 günlük bir çabanın neticesinde suya kavuşacaklarını aktaran Mahmut Yılmaz isimli vatandaş, "İki üç gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok bölgede sel meydana geldi. Maalesef sular kesilmiş durumda. Biz vatandaşlar olarak iki gruba ayrıldık. Birinci ekip burada, ikinci ekip ise iki kilometre ötede boru hatlarını onarıyor. Yoğun çaba sonucunda boru hatlarını onardık ve inşallah bu akşam sularımıza kavuşacağız" dedi.


Güncel 15.04.2023 13:31:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da Türk Kızılay tarafından aşevi açıldı

2

AA Genel Müdür Yardımcısı Peru'dan sporseverlere "1920 Koşusu" daveti

3

Burdur İtfaiye Müdürlüğüne 2 bin 950 yeni araç ve ekipman kazandırıldı

4

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı

5

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

6

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

7

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

8

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

9

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

10

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi