Deri prick (Alerji) testi ile alerjik durumlar tespit edilebiliyor

Deri prick (Alerji) testi ile alerjik durumlar tespit edilebiliyor

Deri prick (Alerji) testi ile alerjik durumlar tespit edilebiliyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Serpil Eladağ Yurt, deri prick (alerji) testi ile kişinin solumuş veya dokunmuş olduğu bir nesnenin kendisinde oluşturduğu alerjik durumları tespit edilebileceğini söyledi.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Serpil Eladağ Yurt, deri prick testi hakkında bilgiler verdi. Yetişkin alerji testi olarak da bilinen deri prick testinin kişide alerjik olarak ortaya çıkan herhangi bir maddeyi tespit etmek amaçlı yapıldığını belirten Uzm. Dr. Serpil Eladağ Yur, alerji deri testlerinde kişinin solumuş veya dokunmuş olduğu bir nesnenin kendisinde oluşturmuş olduğu alerjik durumları tespit edebilmek amacıyla yapıldığını dile getirdi.

“Neye alerjiniz varsa ortaya çıkıyor”
Testin faydalarından bahseden Uzm. Dr. Serpil Eladağ Yurt, “Alerjik hastalıklarda neye karşı alerji olunduğunun tespiti için deri prick testleri bulunmaktadır. Deri testi ile solunum paneli, gıda paneli şeklinde hastalara cilt testi yapılarak neye karşı alerji olunduğunun tespiti yapılmaktadır. Çok yoğun alerjisi olanlarda desensitizasyon için, aşılama için yönlendirme ya da ilaç kontrolü ile en azından sıkıntıların giderilmesi yapılmaktadır" dedi.


Güncel 20.12.2022 12:37:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı