Derince’nin köylerinde tarım atağı

Derince’nin köylerinde tarım atağı

Derince’nin köylerinde tarım atağı

İshakçılar merkezli köylerde birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Derince Belediyesi, inşa ettiği tesisler tarımsal kalkınma, turizm, ekonomi ve istihdama katkı sunuyor.
Derince Belediyesi’nin hayata geçirdiği Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri ve Tahtalı Göleti Doğa Park projeleri köyleri cazibe merkezi haline getirdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün beraberinde Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Derince Belediyesi Meclis Üyesi İmdat Gülcan ve teşkilat yöneticileri ile birlikte bölgeye giderek, tesislerde incelemelerde bulundu.
Başkan Aygün ve beraberindeki heyet ilk olarak Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. 2 bin 100 metrekare kapalı alan ve 5 bin 850 metrekare açık alandan oluşan Tarımsal Kalkınma Tesisleri bünyesinde Mısır Kurutma Ünitesi, Süt Pastörizasyon Ünitesi, Yem Karma Ünitesi ve Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Ünitesi’ni barındırıyor. Tarımsal kalkınma ve istihdama katkı sunan proje çerçevesinde tesislerde yer alan Süt Pastörizasyon Ünitesinde hazırlanan Taşköprü Süt markası satışa sunulmaya başladı. 3 ve 5 litrelik pet şişeler halinde hazırlanan Taşköprü Süt ilk etapta Çenesuyu Kaşık Tesisleri ve Yelken Kafe Restaurant’ta satılıyor.

Doğa Park
Heyet ardından Doğa Park projesinin hayata geçtiği Tahtalı Göleti çevresinde incelemelerde bulundu. Üç etaptan oluşan Doğa Park projesi çerçevesinde ilk etap çalışmaları ile bölgede ürün satış alanı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin tamamlanmasıyla mangal yerleri de hazırlanarak mesire alanı halkın kullanımına sunulmuştu. İkinci ve üçüncü etap düzenlemelerinin eş zamanlı olarak devam ettiği Tahtalı Göleti Doğa Park projesi konaklama tesisi, yemekhane, basketbol sahası, restoran, kafe ve teras alanı, ürün satış yerleri, su sporları tesisi, karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yollarının tamamlanmasıyla bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.


Yurt Dünya 22.05.2023 11:53:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

2

Hatay'da jandarmanın bulduğu yaralı kartal tedaviye alındı

3

Antalya'da trafikte çıkan tartışmada bıçaklanan kişi öldü

4

Balıkesir'deki trafik kazasında ölen uzman çavuş, eşi ve çocuğu Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

5

Hatay'da gelinciklerin açtığı tarlalar fotoğraf meraklılarını ağırladı

6

Adana'da öğrenciler, "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"nde eğlendi

7

Mersin'de doğa yürüyüşünde kaybolan kişi 5 gündür aranıyor

8

Antalya'da otomobilin altında kalarak ölen patenli çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi

9

Depremde hayat kurtaran Antalyalı itfaiyeciler, enkaz simülasyonunda eğitim görüyor

10

Adana'da 15 bin 802 sentetik ecza hapı ele geçirildi