Destekleme yetiştirme kursu araştırma sınavları yapıldı

Destekleme yetiştirme kursu araştırma sınavları yapıldı

Destekleme yetiştirme kursu araştırma sınavları yapıldı

DÜZCE – Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 ila 12. Sınıf düzeyindeki öğrencilere yönelik ’Destekleme, Yetiştirme ve Araştırma Sınavı’ Düzce il genelinde 8 okulda gerçekleştirildi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde 8 okulda ’Destekleme ve Yetiştirme Kursu’ için araştırma sınavı gerçekleştirdi. Sınav, Düzce’deki 8 okulda, DYK kurslarında öğrenim gören 645 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. DYK araştırması ortaokul kademesinde Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden; lise kademesinde ise Matematik, Felsefe ve Kimya derslerinden uygulandı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu uygulamayla amacımız, destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla öğrencilerin kurs açılan derslerin öğretim programlarında yer alan kazanımları ne kadar edindiklerini ölçmektir" ifadelerini kullanmıştı.


Güncel 4.06.2022 09:20:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de içine su karıştırılmış 3 bin 650 bidon ayçiçeği yağı ele geçirildi

2

Mersin'de sahte TOKİ başvurusu ilanıyla dolandırıcılık iddiasına 5 tutuklama

3

Kamu hastaneleri tüm kriz ve afet senaryolarına karşı hazırlanıyor

4

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik düzenlenen eğitim tamamlandı

5

Antalya'da hububat sektörü için 20 bin tonluk depo yapılacak

6

Üniversite öğrencileri, performans ödüllü İHA projelerini birincilik hedefiyle geliştiriyor

7

Kumluca'da Okullararası Futsal Şampiyonası sona erdi

8

Adana'da 5 bin 300 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

9

ON Dijital Global Brand Awards'ta "Türkiye'nin En İyi Dijital Bankası" seçildi

10

İskenderunspor'da hedef üst sıralara tırmanışı sürdürmek