DESTEKLEMELER ENFLASYON ORANLARINA GÖRE ARTIRILMALI

DESTEKLEMELER ENFLASYON ORANLARINA GÖRE ARTIRILMALI

Gelecek Partisi Osmaniye İl Başkanı Saygılı, tarım ve hayvancılığı sorunlarını anlattı

Gelecek Partisi Osmaniye İl Başkanı Mustafa Saygılı, istatistikler hayvan sayısının arttığını söylese de rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu şekilde giderse üç dört yıla kalmaz hem Türkiye ’de hem ilimizde hayvancılık kalmaz. Tabi ki istatistikler şu kadar hayvan arttığını söylüyor ama gerçekten ben kendi kişisel görüşüm bu gerçeği yansıtmıyor. Desteklemeler enflasyon oranlarına göre artırılmalı" dedi.

Gelecek Partisi Osmaniye il başkanı Mustafa Saygılı, katıldığı canlı yayın programında tarım ve hayvancılığa yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık üç ay önce Gelecek Partisi Osmaniye İl Başkanlığına atandığını ve geçtiğimiz günler de Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile İl kongrelerini gerçekleştirdiklerini anımsatan Başkan Saygılı, "Göreve üç ay önce atandım. Biz de merkez ilçemizi Toprakkale ve Sumbat ilçe başkanlarımızı atadık. Daha sonra ilçe yönetimleri ile beraber kuruluşlarını yaptık. Üç ilçe kongreleri tarihlerini alarak kongrelerimizi yaptık. Daha sonra da il kongresinin tarihini aldık ve geçen hafta 10 Ekim'de Ahmet Davutoğlu genel başkanımızın katılımı ile il kongremizi gerçekleştirdik. Diğer dört ilçemizin de ilçe başkanlarımızın atamasını yaptık. Atamadan sonra ilçe yönetimlerini oluşturup onların da kongrelerini yapacağız. Geçen 3 ayda pandemi olmasına rağmen yine de biz güzel işler yaptık ve şuan vatandaşımızın partimize bakış açıları çok farklı, çok güzel olumlu tepkiler alıyoruz. Güzel bir ivme kazandırdığımızı da düşünüyorum" dedi.

ÜRETİCİMİZE BİR TEŞVİK YOK
Türkiye’nin tarım ve hayvancılık politikasını da değerlendiren başkan Saygılı, 12 yıldır kendi imkanları ile yetiştiricilere destek verdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu:
"12 yıldır hayvancılık sektöründe kendi imkanlarımız ile yetiştiricilerimize çok hizmet verdik. Osmaniye olarak tarımda yer fıstığımız meşhur. Ama üreticimize bir teşvik yok. Destekleme yok. Zeytinde de küçümseyemeyecek kadar çok üretimimiz var. Kalite açısından da yüksek bir değere sahip. Zeytine bugüne kadar bir teşvik olmadı. Daha yeni yeni bir çalışma yapıyorlar, yapmaya çalışıyorlar. Bu bugüne kadar büyük bir eksiklikti."

DESTEKLEMELER ENFLASYON ORANLARINA GÖRE ARTIRILMALI
Hayvancılığın Türkiye'de azalmaya devam ettiğinin altını çizen Başkan Saygılı, "Hayvancılık da Türkiye’de hayvancılık azaldı. Çünkü yemin maliyeti yüksek. İnsanlarımız üretemez hale geldi. Hayvancılık konusunda ben yetiştiricilerimiz ile iç içe olduğum için sorunlarını yakından biliyorum. Özellikle mera istiyorlar. Mera ıslah edilmesini istiyorlar. Ancak bu iktidar döneminde meraları kapattılar, ondan sonra orman içi otlatma yasası çıktı. ama orman içi otlatma yasasında da orman bölgelerini tellediler. Biz zaten şuna karşı değiliz, bir yetişen fidana zaten hayvanlarımızı sokmayız otlatmayız. Orman bölgeleri yasaklandı. Meralar açılmadığı için bu da hayvancılığı ciddi anlamda zorluyor. Hayvancılık konusunda teşvikler yetersiz. Bugün bir koyuna 25 lira destekleme çok az. Yıllardır da bu destekleme hiç artmıyor. Biz her platformda dedik ki desteklemeler enflasyon oranlarına göre artırılmalı. Dolayısı ile 25 TL destekleme çok az. Bir torba yem maliyeti 100 TL. mera da yok, insanlar hayvancılık yapamıyor. İlimizde eskiden 3-4 bin hayvancılık yapan insanlar var iken şuan bin civarına düştü. Dolayısı ile bu şekilde giderse üç dört yıla kalmaz hem Türkiye ’de hem ilimizde hayvancılık kalmaz. Tabi ki istatistikler şu kadar hayvan arttığını söylüyor ama gerçekten ben kendi kişisel görüşüm bu gerçeği yansıtmadığını ifade edeyim" ifadelerine yer verdi.



Osmaniye 14.10.2020 23:00:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı