Dev bal kabaklarını satmaya kıyamadı

Dev bal kabaklarını satmaya kıyamadı

Dev bal kabaklarını satmaya kıyamadı

Adana’nın Kozan ilçesinde bal kabağı hasadı sürüyor. Üretici, bin lira teklif edilen 23 kiloluk 2 dev kabağını satmaya kıyamadı.
Kozan ilçesinde vitamin deposu bal kabağının kilogramı 3 liradan satılıyor. Bal kabağı üreticisi Battal Yavuz, 22 kilo 750 gram olan ve 23 kilo 400 gram bal kabaklarına bin lira veren olduğunu ama satmadığını söyledi.
30 dönümlük alanda 100 ton bal kabağı hasadı yaptıklarını belirten Yavuz, “Şuan 10 ton kaldı. 70 kiloluk bal kabağını 2-3 bin liradan sattım. 22 kilo 750 gram olan ve 23 kilo 400 gram olan iki dev bal kabağına bin lira verdiler ama bunları satmadım. Çocukların demir eksikliği için yoğun talep var. Genelde yabancı kültürün insanları talep ediyor. Bizim Türkler yemek için istiyor. Profesörler, hemşireler, doktorlar istiyor ve geliyor. Telefon açıyorlar. Türkiye’nin her yerinde kargo ile kabak istiyorlar. Tarlada 2 liradan liradan verdim şimdi 3 liradan veriyorum. 8 çeşit bal kabağımız var” diye konuştu.


Güncel 14.12.2021 11:15:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2

Voleybolda Arabica Coffee House Kadınlar 1. Lig yarı final etabı, Alanya'da başladı

3

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

4

YÖK ve TÜME arasında yapay zeka destekli otonom çiftlik işbirliği protokolü imzalandı

5

Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası, Antalya'da başladı

6

İş Bankası çocukların müşteri olma sürecini dijital ortama taşıdı

7

İran Milli Futbol Takımı, Antalya'da kamp yapıyor

8

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Adana'da sağanaktan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu

9

YÖK Başkanı Özvar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti

10

Sorgun Yaylası'nda menderesler havadan görüntülendi