Dicle Elektrik, iş kazalarından kaynaklı kayıp gün sayısını 3 yılda yüzde 50 düşürdü

Dicle Elektrik, iş kazalarından kaynaklı kayıp gün sayısını 3 yılda yüzde 50 düşürdü

Dicle Elektrik, iş kazalarından kaynaklı kayıp gün sayısını 3 yılda yüzde 50 düşürdü

DİYARBAKIR - Dicle Elektrik, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik hayata geçirdiği projeler sayesinde iş kazalarından kaynaklı kayıp gün sayısını 3 yılda yüzde 50 azalttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Dicle Elektrik, en zorlu iş kollarından biri olan elektrik dağıtım sektöründe "Hepimizin hedefi önce iş güvenliği" sloganıyla "sıfır kaza" hedefine ulaşabilmek için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Son 3 yılda alınan tedbirler, verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sonucunda çalışanın iş yapmasını engelleyecek türde iş kazalarından kaynaklanan kayıp gün sayısı önceki 3 yıllık döneme göre yüzde 50 azaldı.

3 yıllık süreçte 12 proje hayata geçiren şirket tarafından, bu projeler arasında yer alan "Görüntülü Bas Konuş" sistemiyle, çalışanların enerji kesme-verme işlemlerinde iş sağlığı ve güvenliği uyumları merkezden canlı olarak izlenebiliyor.

Elektrik akımına kapılma başta olmak üzere çok sayıda iş kazasının önüne geçen bu sistem, 2023'te müşteri operasyon personeli tarafından da kullanılmaya başlandı.

- Ailelerden de destek alınıyor

İş sağlığı ve güvenliği projeleri kapsamında çalışanların ailelerine mektuplar da gönderen şirket, söz konusu mektuplarda aile fertlerinden iş sağlığı ve güvenliği konusunda destek isterken, zaman zaman uyarıcı konularda da onlarla iş birliği yapıyor.

Dicle Elektrik'in 2020 sonrasında hayata geçirdiği projeler arasında, "Saha Yönetimi Denetim Süreçleri" "İş Sağlığı ve Güvenliği Analiz Portalı", "Arka Karşı Dayanıklı Elbise Geliştirilmesi", "Tehlike Puanı Uygulaması", "İş Sağlığı ve Güvenliği Sponsorları", "Eğitim Çalışmaları", "Çalışanların Yöneticiler Tarafından Sahaya Gönderilmesi", "Çalışanların Ailelerine Gönderilen İş Sağlığı ve Güvenliği Mektubu", "Toplu İş Sağlığı ve Güvenliği Yemini", "İş Sağlığı ve Güvenliği Temalı Video" ve "Çocukların Gözünden İş Sağlığı ve Güvenliği Yarışmaları" da yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, son 3 yılda alınan tedbirler sayesinde çalışmayı engelleyecek iş kazalarının ciddi biçimde azaldığını belirtti.

Çalışanların iş kazalarından kaynaklı kayıp gün sayısında da önceki döneme (3 yıllık süreç) göre yüzde 50 azalma kaydedildiğini ifade eden Arvas, iş sağlığı ve güvenliği hedeflerinin "sıfır kaza" olduğunu aktardı.

Alt yüklenici olarak şirkete hizmet veren tesis yüklenicilerine bağlı işçilerin karıştığı iş kazalarında artış gözlenmesi üzerine bu konuda da ciddi tedbirler aldıklarını belirten Arvas, şunları kaydetti:

"Öncelikle tesis yüklenicileriyle İş Sağlığı ve Güvenliği Yüklenici Şartnamesini imzaladık. Bununla birlikte tüm tesis yüklenicilerimize tam zamanlı iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu getirdik. Şirket bünyemizdeki iş güvenliği uzmanları vasıtası ile tesis yüklenicilerimizi düzenli olarak denetlemeye başladık. Tespit edilen eksikliklerle ilgili bu firmalara uyarıda bulunuluyor, iş kazalarının yaşanmaması adına gerekenlerin yapılması sağlanıyor."




Yurt Dünya 27.11.2023 14:15:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de kaybolan 79 yaşındaki kişiyi arama çalışmaları sürüyor

2

Hatay'da ağaçta mahsur kalan kedi kurtarıldı

3

Antalya'da bir otomobil su kanalına devrildi

4

Antalya'da caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı

5

GÜNCELLEME - Hatay'da cami önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen imamın cenazesi toprağa verildi

6

Hatay Valiliği, depremlerde yetim ve öksüz kalan çocuklar için proje başlattı

7

İskenderun'da asayiş uygulamalarında yakalanan 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı

8

Hatay'da devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü

9

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

10

Adana'da yolcunun kapısı açık seyreden otobüsten düşerek yaralandığı kazada şoför serbest bırakıldı