Dicle Üniversitesi’nde Kahramanmaraş merkezli depremler ele alındı

Dicle Üniversitesi’nde Kahramanmaraş merkezli depremler ele alındı

Dicle Üniversitesi’nde Kahramanmaraş merkezli depremler ele alındı

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde mühendislik fakültesi ve birçok kurumun işbirliğiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerde “Uygulamadaki hatalar ve ne yapmalı?” adlı çalıştay düzenlendi.
15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde iki oturumda gerçekleşen çalıştayda “Saha gözlemleri ve Kahramanmaraş depremleri”, “Uygulamadaki hatalar ve ne yapmalı?” adlı konular ele alındı.
Çalıştay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Oda Başkanı Mahsum Çiya Korkmaz, Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un açılış konuşmaları ile başladı.
Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı oturumlarda Purdue Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan İrfanoğlu, IYTE Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez, Canterbury Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Santiago Pujol sunum yaptı, saha gözlemlerini aktardı.
Bilim insanları, Diyarbakır’ın ve ülkenin genel deprem haritasını paylaştı, olası depremlerle ilgili bilgi verdi, binaların güçlendirilmesi konusunda veri paylaştı.


Eğitim 6.04.2023 15:13:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

3

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

4

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

5

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

6

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

7

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

8

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

9

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi