Dicle Üniversitesi’nde Kahramanmaraş merkezli depremler ele alındı

Dicle Üniversitesi’nde Kahramanmaraş merkezli depremler ele alındı

Dicle Üniversitesi’nde Kahramanmaraş merkezli depremler ele alındı

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde mühendislik fakültesi ve birçok kurumun işbirliğiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerde “Uygulamadaki hatalar ve ne yapmalı?” adlı çalıştay düzenlendi.
15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde iki oturumda gerçekleşen çalıştayda “Saha gözlemleri ve Kahramanmaraş depremleri”, “Uygulamadaki hatalar ve ne yapmalı?” adlı konular ele alındı.
Çalıştay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Oda Başkanı Mahsum Çiya Korkmaz, Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un açılış konuşmaları ile başladı.
Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı oturumlarda Purdue Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan İrfanoğlu, IYTE Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez, Canterbury Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Santiago Pujol sunum yaptı, saha gözlemlerini aktardı.
Bilim insanları, Diyarbakır’ın ve ülkenin genel deprem haritasını paylaştı, olası depremlerle ilgili bilgi verdi, binaların güçlendirilmesi konusunda veri paylaştı.


Eğitim 6.04.2023 15:13:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana merkezli dolandırıcılık operasyonunda 8 zanlı tutuklandı

2

Antalya'da ramazan ayında fiyat denetimleri sürüyor

3

Logo Yazılım, onaylı ekosistem çözümü ailesine E-Kurul platformunu ekledi

4

Pavo Group'ta üst düzey atama

5

Adana'da öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları eserler sergilendi

6

Minik öğrenciler harçlıklarını askıda ekmeğe dönüştürdü

7

Kadirli ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 15 şüpheli yakalandı

8

DeFacto'dan Dünya Uyku Günü'ne özel pijama koleksiyonu

9

Çocukların moral bulması için hastane duvarlarını resimlerle renklendirdi

10

Mersin'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yakalanan şüpheli tutuklandı