“Dijital Benim İşim” projesinde 140 eğitici görev yapacak

“Dijital Benim İşim” projesinde 140 eğitici görev yapacak

“Dijital Benim İşim” projesinde 140 eğitici görev yapacak

ISTANBUL (AA) - Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü, Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügü ve Türkiye Vodafone Vakfi is birligiyle hayata geçirilen “Dijital Benim Isim” projesinde egitici egitimleri tamamlandi.

Türkiye Vodafone Vakfi'ndan yapilan açiklamaya göre, teknolojinin gücünü kadinlarin potansiyeliyle bulusturmak üzere Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü, Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügü ve Türkiye Vodafone Vakfi is birligiyle hayata geçirilen “Dijital Benim Isim” projesinde ilk adim atildi.

18 yas üstü kadinlarin dijital becerilerinin artirilmasinin amaçlandigi projede egitici egitimleri tamamlandi. Online olarak düzenlenen “Dijital Benim Isim Yöneticiler ve Egitmenler Özel Oturumu”na 12 ilden 140 egitici ve 92 Halk Egitimi Merkezi yöneticisi katildi. Bahçesehir Üniversitesi ögretim üyeleri tarafindan verilen egitimlerde katilimcilara projenin egitim içerigi, kursiyerlere konulari nasil aktarabilecekleri ve projenin sosyal etki mekanizmasi hakkinda kapsamli bilgi sunuldu.

“Dijital Benim Isim Yöneticiler ve Egitmenler Özel Oturumu” için bir açilis etkinligi de düzenlendi. Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü Arastirma, Gelistirme ve Projeler Daire Baskani Dr. Ünal Akyüz ve Türkiye Vodafone Vakfi Baskani Hasan Süel’in açilis konusmalariyla baslayan etkinlikte Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin ve TOBB E-ticaret Meclis Baskani Ozan Acar da kendi deneyimlerinden yola çikarak katilimcilara ilham veren konusmalar yapti.

Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü Arastirma, Gelistirme ve Projeler Daire Baskani Dr. Ünal Akyüz, "Her zaman her yerde herkes için egitim" felsefesini ilke edinen Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü'nün, 994 Halk Egitimi Merkezi ve 24 Olgunlasma Enstitüsü’nde 3 bin 400’ü askin egitim programi ile yaygin egitim faaliyetlerini yürüttügünü belirterek, sunlari kaydetti:

"2019 yilinda kurumlarimizda yaklasik 8,5 milyon kisiye egitim verildi. Dijitallesen dünya ile Genel Müdürlügümüz olarak ayrica, kursiyerlerimizin meslekî becerilerinin gelistirilmesi ile istihdam edilebilir seviyeye getirilmesi amaciyla projelerimizi yürütmeye devam ediyoruz. ‘Dijital Benim Isim’ projesi de bu projelerden biri. Bu projedeki amacimiz, kadinlara dijital okuryazarlik becerileri kazandirmak ve dijital alanlarda mesleki gelisimlerini destekleyerek, sosyal ve ekonomik imkânlarini artirmalarini saglamak. Bu degerli projeyi siz kiymetli yöneticilerimiz ve egiticilerimizin destegi ile hayata geçirecegiz. Bununla birlikte ‘Dijital Benim Isim’ projesinde kurum olarak bir ilke imza atarak, hibrit egitim modelini uygulamaya basliyoruz. Bu yeni egitim modeliyle egitimlerimizin yüzde 66’si yüz yüze yapilirken, yüzde 34’ü ise Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü Uzaktan Egitim platformundan online olarak gerçeklestirilecek. Genel Müdürlügümüz adina bu yeni uygulamayi hayata geçirmenin mutlulugu içerisindeyiz.”

Türkiye Vodafone Vakfi Baskani Hasan Süel ise Türkiye Vodafone Vakfi olarak, yaptiklari her isin bir amaca dokunmasi gerektigine inandiklarini aktararak, sözlerini söyle sürdürdü:

"‘Dijital Benim Isim’ projesiyle kadinlarin güçlenmesini hedefliyoruz. Güçlü kadin, güçlü aile ve güçlü toplum demek. ‘Dijital Benim Isim’, hem toplumun dijitallesmesine katkida bulunacagimiz hem de kadinlarin gelisimini destekleyecegimiz bir proje olacak. Projemizden yararlanacak kadinlarin dijital dünyaya adaptasyon ve istihdama katilim konularinda aldiklari egitimlerle bir adim önde olacaklarini düsünüyoruz. Bu projeyle, 18 yas üstü kadinlarin dijital topluma kazandirilmasini ve bilgi teknolojileri egitimi almis kadinlarin isgücüne katilimina olanak saglamayi hedefliyoruz. Amacimiz, kadinlarda dijital okuryazarligin olusturulmasi ve var olan becerilerin gelistirilmesi. Bu hedefimize degerli egiticilerimizin katki ve destegi ile ulasabilecegiz. Uzun soluklu bir proje yapmak üzere yol çiktik. Egiticilerimizin de destegiyle topluma, en önemlisi kadinlara ilham verecek bir projeye imza atacagimiza inaniyorum. Projemize katilan tüm egiticilerimize tesekkür ediyorum.”


- Egitici egitimleri 6 oturumda tamamlandi


“Dijital Benim Isim” egiticileri için 4 oturumda Dijital Okuryazarlik, 2 oturumda Dijital Pazarlama egitimleri gerçeklestirildi. Dijital Okuryazarlik egitiminde Bilgisayarin Temel Özellikleriyle Kullanimi, Dijital Ortamda Içerik Üretme, Elektronik Haberlesme Yöntemleri, Arama Motorlari ve Kullanimlari, Web Sitesi Kavrami ve Amacina Uygun Kullanimi, Mobil Imkânlar ve Hizmetlerden Faydalanma, Sosyal Medya Kullanimi, Bilgi ve Veri Güvenligi, Dijital Etik ve Bilinçli Bilgi Iletisim Teknolojisi Kullanimi gibi konular islenirken, Dijital Pazarlama egitiminde Dijital Pazarlamanin Temelleri, Internet Sitesi Yönetimi, Sosyal Medya Yönetimi, Görsel Üretimi ve Yönetimi, Mobil Pazarlama, Dijital Pazarlamada Güncel Stratejiler, E-Ticaret, Arama Motoru Pazarlamasi, Dijital Medya Planlama gibi konular ele alindi.


- “Dijital Benim Isim” 12 ilde yaklasik 12 bin kadina ulasacak


“Dijital Benim Isim” projesi kapsaminda, 12 ilde 10 bin 500 kadina “Dijital Okuryazarlik”, 1.200 kadina ise “Dijital Pazarlama” egitimleri verilerek toplamda yaklasik 12 bin kadina ulasilmasi hedefleniyor. Proje kapsaminda kadin kursiyerlere 24 saatlik “Dijital Okuryazarlik” ve 40 saatlik “Dijital Pazarlama” egitimleri verilecek.

Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazig, Sivas, Agri ve Kastamonu’da düzenlenecek egitimler, bu illerdeki Halk Egitimi Merkezlerinde görevli 140 egitici tarafindan verilecek. Egitimlerin bir kismi sinif içinde yüz yüze verilen egitimler, bir kismi da Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü Uzaktan Egitim platformu üzerinden izlenecek videolar seklinde olacak.



Yurt Dünya 27.11.2020 13:30:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

2

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

3

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı

4

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı

5

Antalya'da Gaziantep Yemek Şenliği düzenlendi

6

Alanya'da hırsızlık zanlısı tutuklandı

7

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde hak sahiplerinin 3'te birinden fazlası evine kavuştu

8

Antalya'da kaçak tütün operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

9

Akdeniz ve Ege'deki yaban hayatı fotokapanlarla görüntülendi

10

Mersin'de terör örgütü DEAŞ operasyonunda 3 şüpheli yakalandı