Dijital dönüşümle 2022’de işleri hızlandırdılar

Dijital dönüşümle 2022’de işleri hızlandırdılar

Dijital dönüşümle 2022’de işleri hızlandırdılar

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde dijital ortama taşınan belediyecilik hizmetleriyle 2022 yılı dijital dönüşüm yılı olarak geçirildi. Bu çerçevede vatandaşlar belediyeye gelmesine gerek kalmadan E-Çap ve E-Ruhsat uygulamalarıyla yeni yapı ruhsat başvuru işlemlerini gerçekleştirdi.
Kocaeli’nin ilk dijitalleşen belediyesi olarak dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, Başkan Yasin Özlü öncülüğünde “Dijital Dönüşümü” başlattı. Bu bağlamda doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve insan odaklı kentleşmesiyle ön plana çıkan Başiskele’de 2022 yılında vatandaşlar belediyeye gelmeden E-Çap ve E-Ruhsat uygulamalarıyla yeni yapı ruhsat başvuruları yaptı. Başiskele Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce geçen yıl 703 yeni yapı ruhsatı internet üzerinden verildi. Bu ruhsatların 5 bin 365 adedi konut bağımsız bölümünü, 402’si ise iş yeri bağımsız bölümünü oluşturdu.
Öte yandan 2022 yılında toplamda 854 adet yapı kullanma izin belgesi, 2 bin 350 adet konut, 254 adet ofis iş yeri, 107 adet sanayi bölümü ruhsatı verildi.


Güncel 19.01.2023 12:22:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da görev başındaki polislere çorba ikram edildi

2

Isparta'da yaban keçisi avlayan 1 kişiye 671 bin 355 lira ceza kesildi

3

Adanaspor-Erzurumspor FK maçının ardından

4

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demir, partisinin Hatay İl Başkanlığında konuştu:

5

Kahramanmaraş'ta altyapı koordinasyon toplantısı düzenlendi

6

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

7

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi play-off 5-6 etabı

8

Antalya'da devrilen traktörün sürücüsü yaralandı

9

Osmaniye’de umre ödüllü bilgi yarışması düzenlendi

10

Osmaniyeli Taekwondocular Mersin’den madalyalarla döndü!