"Dijital Lezzet Festivali" ile Adana'nın yemekleri ve tarihi mekanları tanıtılacak

"Dijital Lezzet Festivali" ile Adana'nın yemekleri ve tarihi mekanları tanıtılacak

ADANA (AA) - Adana Valiligi tarafindan, bu yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda 9-11 Ekim'de dijital ortamda gerçeklestirilecek Adana Lezzet Festivali ile hem görsel lezzet söleni sunulacak hem de kentin tarihi mekanlari tanitilacak.

Bu yil 4'üncüsü "Ilham veren tüm renkleriyle Adana" temasiyla yapilacak festivalde, kente özgü yemeklerin hazirlanmasinin yani sira tarihi, turistik mekanlarda konser ve kültürel etkinlikler gerçeklestirilecek.

Vali Süleyman Elban, AA muhabirine, geçen 3 yil içerisinde kentte yapilan festivalin yaklasik 300 bin kisinin katilimiyla coskulu sekilde gerçeklestirildigini söyledi.

Etkinlikle, kentin tüm güzelliklerinin uluslararasi düzeyde tanitildigini aktaran Elban, Kovid-19 nedeniyle festivale ara vermek yerine organizasyonu dijital ortama tasidiklarini anlatti.

Elban, dijital ortamda gerçeklestirilecek festivalle çok daha fazla kisiye ulasmayi hedeflediklerini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Tüm etkinliklerimizi dijital olarak yapmayi planladik. Adana'yi tanitirken, kimi zaman da yereldeki tüm seflerimizi ve lezzetlerimizi kendi mekanlarinda tanitacagiz. Orada yine Adana'miza has yemeklerimiz, lezzetlerimiz hazirlanacak ve izleyicilerimizin begenisine sunulacak. Adanali ve kenti sevenler ile 'bu isi bilenlerden' olusan çok fazla katilimcimiz, misafirimiz olacak. Bol bol yemekler hazirlanacak. Adana'mizin tarihi, turistik ve farkli mekanlarinda degisik konserlerimiz, kültürel etkinliklerimiz olacak. Bunlarin hepsi dijital platformda seyircilerin begenisine sunulacak."

Bazi etkinliklerin kentin tarihi ve turistik mekanlarinda çekilecegi bilgisini veren Elban, "O mekanlarda Adana'miza ait güzel yemekler hazirlanirken onlarin da görselleri tüm dünyaya ulastirilmis olacak. Damak lezzeti açisindan belki çok fazla kisiye ulasamayacak ama görsel lezzet açisindan tüm dünyaya buradan ulasmayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

Vali Elban, sinirli katilimla festivalin sembolik açilisini 9 Ekim'de gerçeklestireceklerini, diger tüm etkinliklerin Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde yapilacagini belirtti.

Öte yandan, festival kapsaminda, "dünyanin en uzun dijital Adana kebabi"nin yapilmasi için baslatilan çalisma, "adanalezzetfestivali.com.tr" adresi üzerinden yürütülüyor. Buradan çalismaya destek olan her kisiyle kebabin boyutu 1 santimetre uzuyor.



Yurt Dünya 7.10.2020 12:00:23 2
Kıymet Çekim
7.10.2020 14:21:29
Adana kebabı Adana'da yenir.. Adanın taşı toprağı altın dır.Adana kebabını Adana üsülü sunmak çok önemlidir.bir çok yerde Adana kebabını görsemde hiç biri Adana'nın yerini tutmaz o yüzden Adana kebabı Adana'da yenir..Bol salatası yağlı pidesi ve buz gibi şalgamlı Allahim yazarken bile insanın içi kelebekleniyor.. Allahim bir gurbetçi olarak ve bir Adana sevdalısı olarak söylüyorum bunları.. Adana'nın yerini hiç bir şey dolduramaz ..Sevdamız ve özlemim 3 kelime= Adana Şalgam Kebap

Sibel Yanç
8.10.2020 12:03:41
Adanalı olmak bir ayricaliktir...

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

2

Adana'da yolcunun kapısı açık seyreden otobüsten düşerek yaralandığı kazada şoför serbest bırakıldı

3

Burdur'dan 3 proje TÜBİTAK Orta Okul Öğrencileri Araştırma Yarışması'nda derece aldı

4

Antalya'da ruhsatsız güzellik merkezi hakkında işlem başlatıldı

5

Serik Belediye Başkanı Kumbul, muhtarlarla bir araya geldi

6

Antalya'da tüfekle rastgele ateş eden kişi polis tarafından ikna edildi

7

Hatay'da yurda yasa dışı yollarla giren 22 yabancı uyruklu yakalandı

8

Hatay'da Kut'ül Amare Zaferi kutlandı

9

Mersin'de terör örgütü DEAŞ operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

10

Kumlucalı judocular Milli Takıma girebilmek için mücadele edecek