“Dijital Medyada Dezenformasyon” Çalıştayı Nevşehir’de yapılacak

“Dijital Medyada Dezenformasyon” Çalıştayı Nevşehir’de yapılacak

“Dijital Medyada Dezenformasyon” Çalıştayı Nevşehir’de yapılacak

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) tarafından organize edilen “Dijital Medyada Dezenformasyon” konulu panel Nevşehir’de gerçekleştirilecek.
Dijital Medyada Dezenformasyon konusun ele alınacağı panel 23-25 Mart tarihlerinde Nevşehir’de gerçekleştirilecek.
Panel hakkında açıklama yapan Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Nevşehir Şube Başkanı Can Taşkın, “Dünyada gazetecilik artık dijitalleşiyor. Tüm medya kuruluşlarının birer internet sitesi var. Ayraca yazılı ve görsel medya kuruluşu olmayan bir çok internet haber siteleri mevcut. Bu internet siteleri ile ilgili hükümet tarafından önümüzdeki aylarda çıkması beklenen Dijital Medya Kanununun biran önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bu anlamda TİGAD olarak bölge istişare toplantıları düzenlemeye karar verdik. Bu toplantıların birincisi Nevşehir’de yapılacak. Bu toplantının İnternet Medyacılığı konusunda birçok konuya ışık tutacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Can, "Dijital Medya konusunda kesin hüküm içeren bir yasal düzenleme yok. Bu nedenle Dijital Medyada Deformasyon da arttı. Çıkacak olan yeni yasayla hem gazetecilerin, hem de birçok kesimin kanun nezdinde korunması planlanıyor. Nevşehir’de ilkini gerçekleştireceğimiz bu çalıştay bizim gibi Dijital ortamda gazetecilik yapan medya mensupları için çok önemli” dedi. Yapılacak olan panele Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD)’ne bağlı 65 il temsilcisi ve ulusal internet siteleri sahipleri olmak üzere yaklaşık 100 gazetecinin katılması bekleniyor.


Güncel 21.03.2022 15:06:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da don önleyici pervaneler narenciyeler için çalıştı

2

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

4

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

5

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

7

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

8

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

9

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

10

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak