DİSK'in temelini attığı Hatay'daki psikososyal destek merkezi mayısta açılacak

DİSK

DİSK'in temelini attığı Hatay'daki psikososyal destek merkezi mayısta açılacak

OSMANİYE - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konfederasyon olarak Hatay'ın Defne ilçesinde temelini attıkları psikososyal destek merkezinin mayıs ayında hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Çerkezoğlu, Osmaniye Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde, 6 Şubat 2023'teki depremlerin tüm Türkiye'yi sarstığını söyledi.

Depremin yıl dönümünde Hatay'da çeşitli programlar düzenlediklerini anımsatan Çerkezoğlu, "Hatay'ın Defne ilçesinde bir psikososyal destek merkezi kuruyoruz. 6 Şubat'ta bunun temel atma törenini yaptık. Bölgeye hizmet vermesini hedeflediğimiz bu merkezi Türkiye Psikiyatri Derneği ve uluslararası sendikaların çok büyük desteğiyle yaptırıyoruz. Çok güzel bir bina inşaatına başladık. Mayıs ayında bitecek. İnşallah açılışını beraber yapacağız. Hocalarımız da orada halka hizmet vermeye başlayacaklar." diye konuştu.

Çerkezoğlu, depremin ekonomik ve toplumsal sonuçlarının yanı sıra psikolojik sonuçları da olduğunu anlatarak, "O anlamda her türlü yıkım karşısında bu enkazın tüm boyutlarını hep beraber dayanışmayla kaldırabileceğimize inanıyoruz. Bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

İlk günden itibaren deprem bölgesindeki kentlere ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Çerkezoğlu, "Depremin unutulmaması lazım. Hayat devam ediyor ama depremin unutulmaması ve depremin yaralarının sarılması anlamında hepimizin üzerimize düşeni yapması gerekli." ifadelerini kullandı.



Yurt Dünya 29.02.2024 14:35:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı

2

Antalyalı gazeteciler, Nürnberg'de Türk toplumu temsilcileriyle buluştu

3

Kamyonete tutunup patenle ilerlemeye çalışırken otomobilin altında kalan çocuk öldü

4

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

5

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

6

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

7

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

8

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

9

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı

10

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı