Diyabet nedeniyle bacakları kesilen hasta, protez bacaklarına kavuştu

Diyabet nedeniyle bacakları kesilen hasta, protez bacaklarına kavuştu

Diyabet nedeniyle bacakları kesilen hasta, protez bacaklarına kavuştu

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yaşayan ve diyabet hastalığı nedeniyle bacakları kesilen hasta, protez bacağını kavuştu. Yürüyebileceği için mutluluk duyduğunu belirten Mustafa Akbaş, “Protez bacak takıldı, artık yürüyebileceğim. Çok mutluyum" dedi.
Korkuteli’nin Büyükköy Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Mustafa Akbaş, 12 yıldır şeker hastalığıyla mücadele ediyor. Akbaş’ın 2011 yılında kangren olan sol bacağı diz altından kesildi. Daha sonra da 2018 yılında aynı sebepten sağ bacağı kesilen Mustafa Akbaş’ın protez bacak hayali gerçek oldu. Korkuteli Kaymakamı Resul Özdemir, Korkuteli Sosyal Yardımlaşma Müdürü Saliha Şahintürk, bir medikal mağazası sahibi Ramazan Akdeniz, hayırsever müteahhit Mehmet Karakoyun’un destekleriyle Mustafa Akbaş’ın 30 bin TL tutarındaki iki protez bacağı, Bin Umut Gönüllüleri ailesi tarafından yaptırıldı.

“Yüzünün gülmesine vesile olduk”
Konu ile ilgili konuşan Bin Umut Gönüllüleri Dernek Başkanı Gülsüm Kabadayı, "Mustafa Akbaş ağabeyimizin yüzlerinin gülmesine Bin Umut Gönüllüleri ailesi olarak vesile olduk. Başta devletimiz olmak üzere emeği geçen, yanımızda olan ve farkındalık gösteren hayırsever gönül dostlarımıza Bin Umut Gönüllüleri ailesi olarak teşekkür ederiz. Allah niyetlerinizi kabul eylesin inşallah” diye konuştu.

“Artık değneksiz yürüyeceğim”
Protez bacağına kavuşan Mustafa Akbaş, “Artık değneksiz yürüyeceğim. Devletimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ederim. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.


Güncel 10.03.2022 16:09:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi

2

Red Bull Tetris Dünya Şampiyonu Türkiye'yi temsil eden Fehmi Atalar oldu

3

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

4

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

5

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

6

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı

7

Serik'te park halindeki kamyonda yangın çıktı

8

Yüreğir Devlet Hastanesi GES projesiyle enerji giderlerinde yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlıyor

9

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

10

Atılım Üniversitesi "Ankara Turizmi" paneline ev sahipliği yaptı