Diyadin Belediyesi 4,5 milyon lira borç ödedi

Diyadin Belediyesi 4,5 milyon lira borç ödedi

Diyadin Belediyesi 4,5 milyon lira borç ödedi

Ağrı’nın Diyadin ilçe Belediye Başkanlığına kayyum atanmasının ardından belediye, 4,5 milyon lira borç öderken, 45,5 milyon liralıkta yatırım yaptı.
İçişleri Bakanlığı görev yapan kayyum belediyelerinin bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Bakanlık yapılan değerlendirmeleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Değerlendirmeler sonucunda Ağrı’nın Diyadin ilçe belediyesinde özellikle geçtiğimiz Mart ayında Muğla’nın Fethiye ilçesine tayini çıkan Kaymakam Alper Balcı döneminde yapılan yatırımlar dikkat çekti.
Belediyeye kayyum atandıktan sonra, Diyadin Belediye Başkanlığı’nca ilçeye kazandırılan Tekstil Atölyesi, Kilitli Parke Taşı Üretim Fabrikası, Kayak Pisti ve Kafe ile Kadın Bekleme Salonu gibi projeler, ilçeye önemli katkı sağlarken, 60 kilometre stabilize yol, 18 kilometre içme suyu şebeke hattı, 20 bin metrekare kilitli parke yapımı, 3 kilometre içme suyu isale hattı, 3 kilometre kanalizasyon hattı, 1,2 kilometre dere ıslahı, 1 adet spor tesisi, 10 adet sosyal etkinlik alanı yapımı ve kentin güzel ve yeşil olması için 2 bin 200 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.
İlçede ayrıca, 4 adet taziye evi bakım ve onarımı, 5 bin 179 aileye gıda yardımı, bin 751 kişiye giyim yardımı, 3 bin 608 öğrenciye kitap ve kırtasiye yardımı, 509 yaşlı ve bakıma muhtaç kişiye yardım, 598 addet hoş geldin bebek- nikah paketi - taziye paketi, bir adet Pazar yeri yapılırken Kadın Yaşam Merkezinde açılan 4 kurstan 48 kişi yararlandı.


Güncel 22.06.2022 16:13:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı