Diyarbakır’da esnafa fahiş fiyat denetimi

Diyarbakır’da esnafa fahiş fiyat denetimi

Diyarbakır’da esnafa fahiş fiyat denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, marketlere ve nakliyecilere yönelik fahiş fiyat denetimlerine devam ediyor.
Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine depremin ardından marketler ve nakliyecilerin fahiş fiyat uygulayıp uygulamadığını belirlemek için denetimler yapıyor.
Zabıta ekipleri, kent merkezinde marketleri fahiş fiyat, fiyat etiketi ve son kullanma tarihi konusunda denetledi. Yapılan çalışmada iş yerlerine 6 haksız fiyat denetim tutanağı, 23 uygunluk tespit tutanağı ve 1 iş yerine ise etiket olmadığı için ceza tutanağı düzenlendi, son kullanma tarihi geçen ürünlerin imhası gerçekleştirildi.
Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, şikayet üzerine harekete geçerek nakliyecilerin taşıma izin belgesini kontrol etti.
Yapılan denetimlerde fahiş fiyat uygulanmaması uyarısında bulunan zabıta ekipleri, izin belgesi olmayan 3 nakliyeciye cezai işlem uyguladı.
Büyükşehir Belediyesi, fırsatçılık yaparak vatandaşların mağdur edilmesini önlemek amacıyla denetimlerine devam edecek.


Güncel 28.02.2023 13:46:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da trafik uygulaması yapıldı

2

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

3

Kumluca'da "Engel yok, spor var" projesi

4

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı Alanya Ultra Trail yarışları tamamlandı

5

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

6

Mersin'de trafik kazasında şehit olan polis memuru için cenaze töreni düzenlendi

7

Girişimsel radyoloji uygulamalarıyla birçok ameliyat "bıçaksız cerrahi" ile gerçekleştirilebiliyor

8

Osmaniye’de devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

9

Parkur Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Mersin'de başladı

10

Akbank "Sürdürülebilir İklimlendirme Finansman Programı"nı hayata geçirdi