Diyarbakır’da Gelecek Partisi ve Güç Birliği Partisi’nde istifa rüzgarı

Diyarbakır’da Gelecek Partisi ve Güç Birliği Partisi’nde istifa rüzgarı

Diyarbakır’da Gelecek Partisi ve Güç Birliği Partisi’nde istifa rüzgarı

Türkiye’de 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Diyarbakır’da Millet İttifakı’ndaki partilerinden AK Parti’ye katılım oldu.

Diyarbakır’da Güç Birliği Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili adayı MYK üyesi Ensari Büyükhan ve Gelecek Partisi Kulp İlçe Başkanı Müserdin Olcum, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldı. AK Parti’ye katılım sağlayanlar arasında üyelerinin de bulunduğu belirtildi.
AK Parti’ye katılan yeni üyelere rozetlerini 28. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu taktı. AK Parti Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 28 Mayıs’ta destek çıkacağı ifade edildi.
Partilerinden istifa eden Olcum ve Büyükhan için Cumhur İttifakı’na katıldıkları için hizmet kervanına katıldıklarını ifade eden Ensarioğlu, “Güç Birliği Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili adayı MYK üyesi Ensari Büyükhan ve Kulp Gelecek Partisi İlçe Başkanı Müserdin Olcum, bugün partilerinden ayrılarak kendi kitlesi ve üyeleriyle birlikte AK Parti’ye katılmak ve Cumhur İttifakı’na destek olmak amacıyla kendilerinin rozetlerini taktık. Cumhur İttifakı’na katıldıkları için hizmet kervanına ve bu millete hizmet yolunda yoldaşımız oldukları için kendilerine teşekkür ederiz” dedi.
Partisinden ayrılışını “Millet İttifakı’nda terör destekçileri bulunmaktadır” sözleriyle açıklayan Gelecek Partisi Kulp İlçe Başkanı Müserdin Olcum, 28 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceklerini dile getirdi.


Politika 25.05.2023 18:20:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

3

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

4

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

6

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

7

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

8

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

9

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

10

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı