DOÇ. DR. ÇALIŞKAN: HAMASETLE DEĞİL FERASETLE, KİNLE DEĞİL AKLISELİMLE HAREKET EDİLMELİ

DOÇ. DR. ÇALIŞKAN: HAMASETLE DEĞİL FERASETLE, KİNLE DEĞİL AKLISELİMLE HAREKET EDİLMELİ

 

Saadet Partisi Hatay İl Divan Toplantısı Video Konferans ile yapıldı.

YKS sınavları dolayısıyla sokağa çıkma yasağının olduğunun hafta sonu Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı, Haziran Ayı İl Divan Toplantısı’nı video konferans yönetimiyle gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’ın konuşmacı olarak katıldığı il divan toplantısına, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, il yönetimi,  ilçe başkanları ve partililer video konferans yönetimle bağlandı.

Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, gündemi değerlendirdiği konuşmasında, “Gündemin sürekli zikzaklar çizilerek değiştiğini belirterek, barolar, tutuklamalar gibi kaos ortamı gündemdeki esas konuları perdelediğini söyledi.

Çalışkan, konuşmasın devamında,” iktidar partisi ile ortağı MHP’nin yeni seçim yasası üzerinde çalışma yürüttüğünü belirterek, “Çünkü siyasetteki yeni yapılanmalar bunların uykularını kaçırıyor, korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok ne yaparlarsa yapsınlar mukadder son kendilerini bekliyor. Can havliyle sağa sola saldırıp eski defterleri karıştırtıp yeni neticeler alma çabasındalar.

Bugünlerde seçim yasasını değiştirirlerse, yeni seçim, yasalara göre 1 yıl sonra yapılabilir. Anketlere bakarak gidişata bakacaklar. Net karar vermiş değiller, şartlara göre davranacaklar” dedi.

Pandemi sürecine de değinen Çalışkan, “Virüsle mücadele ediyoruz diyorlar, açıklanan paketlere bakıyoruz. Hem insanlar sokağa çıkmasın deniliyor, hem de otel, konaklama, uçuş vergileri kaldırılıyor. Konut kredilerinde peşinat düşürülüyor. Pandemiyle ilgilisi olmayan tedbirler alınıyor.  Üretime ara verilmiş, insanlar işine gidememiş, ekonomik sıkıntı yaşanıyor ama beyefendiler işsizliği çözdük, üretim arttı, ihracat arttı diye veriler paylaşıyor. Sosyal yardım yaptıklarını işsizlikten düşürüyorlar ve rakamlarla oynuyorlar. Rakamların gerçeğini verenleri de görevden alıyorlar.

Biz Saadet Partisi olarak sessiz kalmayacağız.  Gerçekleri hakkı söylemeye devam edeceğiz. Hamasetle değil ferasetle, kinle, intikamla değil, aklıselimle hareket edilmeli ve sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Biz bu düsturda gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe de, pandemi sürecinde normalleşemeye doğru ilerlediklerini belirterek, zaman zaman video konferanslar ile toplanmaya devam etsek de normalleşme süreciyle rutin yüz yüze toplantılara tedbirlere uyarak gerçekleştireceklerini söyledi.

İlçe Başkanları da bölgelerindeki çalışmaları değerlendiren birer konuşma yaparak il divan toplantısı sona erdi.

 

 

 



Bölgeden 29.06.2020 21:27:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi