Doğa Koleji öğrencileri İtalya'da iklim eğitimine katıldı

Doğa Koleji öğrencileri İtalya

Doğa Koleji öğrencileri İtalya'da iklim eğitimine katıldı

İSTANBUL - Doğa Koleji öğrencileri "AB Erasmus KA220-SCH Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları Programı" kapsamında Climate Bridge Projesi'nin ilk öğrenme hareketliliği olan iklim eğitimine katıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Doğa Koleji, Can Eğitim Grubu çatısı altında Türkiye'nin en köklü ve yenilikçi vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi ile yer alıyor.

Kolej, 100'ü aşkın kampüsünde öğrencilerine sağladığı temel eşitlik ilkesiyle dünya standartlarında eğitim vermeye, uluslararası vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

Doğa Koleji öğrencileri, Climate Bridge Projesi'nin ilk öğrenme hareketliliği olan ve proje ortakları CeFAS kuruluşu tarafından İtalya'nın Lecce şehrinde düzenlenen “Being an Eco-Leader” isimli eğitim programına katıldı.

- İklim değişikliği ile mücadelenin teşvik edilmesi hedefleniyor

Proje koordinatörü Yunanistan Sivitanideios Lisesi'nden öğrenci ve öğretmenler ile proje ortağı kuruluşlardan temsilcilerin de yer aldığı programda katılımcılar, CeFAS tarafından gerçekleştirilen "İklim değişikliği ile Mücadele", "Sürdürülebilir Tarım" ve "Sürdürülebilir Gıda Üretimi" konularında uygulama atölyelerine katıldı ve uzmanlardan eğitim aldı.

Lise düzeyindeki gençlerde bütüncül bir çevre yaklaşımı oluşturmak, sürdürülebilir kalkınma ve yaşam kalitesi konusunda öğrencilerin çevreye duyarlı dünya vatandaşları olmalarını teşvik etmek amacıyla yola çıkan Climate Bridge Projesi'nin ortakları Yunanistan (Koordinatör), Türkiye (Doğa Koleji), Kıbrıs, İtalya, İspanya ve Litvanya'dan eğitim ve iklim alanında faaliyet gösteren kurumlardan oluşuyor.

Eğitim programıyla Avrupa genelindeki öğretmen ve öğrencilerin iklim değişikliği ile mücadelede bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi hedefleniyor.



Yurt Dünya 20.09.2023 20:41:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Balıkesir'deki trafik kazasında ölen uzman çavuş, eşi ve çocuğu Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

2

Hatay'da gelinciklerin açtığı tarlalar fotoğraf meraklılarını ağırladı

3

Adana'da öğrenciler, "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"nde eğlendi

4

Mersin'de doğa yürüyüşünde kaybolan kişi 5 gündür aranıyor

5

Antalya'da otomobilin altında kalarak ölen patenli çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi

6

Depremde hayat kurtaran Antalyalı itfaiyeciler, enkaz simülasyonunda eğitim görüyor

7

Adana'da 15 bin 802 sentetik ecza hapı ele geçirildi

8

İskenderun'da altyapı çalışması sırasında su borusu patladı

9

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı

10

Antalyalı gazeteciler, Nürnberg'de Türk toplumu temsilcileriyle buluştu